Bucurestiul are cea mai buna rata de vaccinare din tara: 31%. Pe urmatoarele locuri sunt Cluj si Timis

Marti, 04 Mai 2021, ora 15:10
Autor: Alina Toma
Bucurestiul are cea mai buna rata de vaccinare din tara: 31%. Pe urmatoarele locuri sunt Cluj si TimisBucurestenii sunt cei mai interesati de vaccinare FOTO Facebook/ Ro Vaccinare

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a declarat ca cea mai buna rata de vaccinare este in Bucuresti, cu peste 30%, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Brasov, Sibiu, Constanta, toate fiind peste media nationala.

Valeriu Gheorghita a afirmat marti, 4 mai, intr-o conferinta de presa, ca 25.000 de persoane se afla inscrise pe lista de asteptare in platforma, iar cele mai multe sunt in Bucuresti, Mures si Cluj.

"In momentul de fata sunt peste 25.000 de persoane care se mai regasesc pe lista de asteptare. Avem cele sase judete care au cele mai multe persoane inscrise pe listele de asteptare, in Bucuresti mai sunt circa 7967 de persoane pe lista de asteptare, in Mures aproape 5.000 de persoane, Cluj - peste 3.000 de persoane, Galati - aproape 2.000 de persoane, Prahova - 1.400, Arges - 135 de persoane. Au fost notificate in total peste 1.777.000 de persoane, prin sms, care au fost inscrise pe listele de asteptare si si-au confirmat programarea 1.333.000 de persoane ceea ce inseamna un randament al asteptarilor din listele de asteptare de circa 75%", a declarat Valeriu Gheorghita.

El a precizat ca Bucuresti are cea mai buna rata de acoperire vaccinala, urmat de Cluj, Timis si Brasov.

"Avem un procent de acoperire vaccinala cu cel putin o doza de peste 20%, 20,33% din populatia eligibila care a fost vaccinata cu cel putin o doza. Avem 11,93% persoane care au fost vaccinate cu o singura doza si 8,39% persoane care au fost vaccinate cu schema completa cu cele doua doze.

Avem peste doua milioane de persoane care au fost vaccinate cu schema completa ceea ce inseamna obtinerea beneficiilor maximale dupa vaccinarea impotriva COVID-19.

Am facut o evaluare a ratei de acoperire vaccinala la nivel judetelor. In municipiul Bucuresti, in momentul de fata, este cu o rata de acoperire vaccinala de 31%, daca comparam cu rata de acoperire din celelalte judete, nu ma refer la municipii, este cea mai mare rata de acoperire vaccinala din tara, urmat de judetul Cluj cu 28%, Timis - 22%, Brasov - 22%, Sibiu - 21%, Constanta - 21%. Sunt primele sase judete cu o rata de acoperire vaccinala peste media nationala", a afirmat Valeriu Gheorghita.

 Articol citit de 3236 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Grebla
  04.05.2021, 17:48
  Bravos Natiune !
  S-a facut vaccinare fara vaccin . Baut bere fara bere, salam de soia .
  Ce ati " vaccinat " nu s-a facut cu vaccinuri .
  Medicii ar trebui sa invete pe cei de la stiri ca Pfizer nu este Vaccin . Si nici Moderna . In Fapt un director de la Moderna , Dr Fauci a lucrat si finantat " cercetare " in wuhan. Compania , Moderna , arebani pina la Sfrsitul Lumii si la fel Pfizer .
  Medicii ar trebui s a informeza ca " Vaccinul " e doar un supresant de inflamatii . Virusul intra si iese din tine la fel de liber . Vezi Arsinel si concubina lui .
  Desigur ca lauda miticii .Socialismu scoate sau inventeaza fruntasi . Cincinal in 4 ani si jumatate .
  Makro
  04.05.2021, 20:05
  Ai rămas
  fără drojdie tataie?
  Cetateanul_turmentat
  04.05.2021, 17:06
  Ma tot intreb
  cine face statisticile astea de 2 bani. Pau mai intelighentilor, bucurestiul e o aglomerare urbana, judetele Cluj si Timis au zone rurale semnificative, unde se stie ca vaccinarea e o problema. Comparati mere cu pere, ca atunci cand comparati pib-ul per capita. Va place sa iasa bucurestiul primul, asa ca il comparati cu judetele. Ia incercati putin atat la pib cat si la rata de vaccinare cu Cluj-Napoca si Timisoara. Asta ca sa nu muriti prosti.
  d.marcu
  04.05.2021, 17:12
  .
  Conform stirilor locale, in judetele date ca exemplu procentul de 20% este la nivel de judet nu oras. Si mai tinem cont ca in majoriatea oraselor mici s-a facut turism de vaccinare din orasele mari. Deci in judetele date ca exemplu, resedinta de judet are probabil procent de vaccinare peste bucuresti