Bucurestenii cu datorii mari la RADET nu vor mai fi debransati de la apa calda si caldura

Vineri, 19 Mai 2017, ora 14:013155 citiri
Bucurestenii cu datorii mari la RADET nu vor mai fi debransati de la apa calda si caldura
Foto: Arhiva Ziare.com

Regia Autonoma pentru Distributia Energiei Termice (RADET) are in plan introducerea unui sistem prin care nu va mai debransa asociatiile de proprietari care au datorii la caldura si apa calda din cauza unor vecini rau-platnici sau a unor administratori care nu au achitat factura, a declarat, vineri, Florian Mateita, partener RomInsolv, administratorul judiciar al RADET.

El a sustinut ca nu este corect sistemul actual, potrivit caruia consumatorii nevinovati si cu plata la zi au de suferit pentru ca vecinii acumuleaza datorii.

"Exista o practica pe care cei de la bloc o stiu, ca in cazul in care asociatia nu plateste in mod repetat, RADET le inchide caldura si apa calda pe scara. Am studiat mai bine legislatia si vrem sa nu se mai intample acest lucru, in sensul in care oamenii nevinovati, care sunt de buna credinta si si-au platit facturile, sa nu fie afectati de problemele financiare ale altuia sau de ghinionul de a avea un administrator care a fugit cu banii.

Drept pentru care am imaginat o actiune oblica si vom tinti exact in persoana care este rau-platnica, prin intermediul administratorului, toata asociatia urmand sa beneficieze de apa calda si caldura, inclusiv cel care nu a platit, pentru ca, oricum, pana la urma tot va plati", a sustinut administratorul judiciar.

Mateita a relatat o situatie in care RADET a fost nevoita sa debranseze inclusiv caminul in care locuiau angajati ai Regiei.

"Asociatia RADET nu a incasat bani de la toti locatarii, pentru ca unii dintre ei, spre exemplu, iesisera la pensie sau au plecat de la RADET si, cand si-au facut fisa de lichidare, nu au informat asociatia.

Asociatia RADET are datorii de 200 si ceva de mii de lei la RADET. Ce face RADET? Da in judecata Asociatia RADET, castiga si incepe executarea silita. Mai mult, le opreste caldura. Deci angajatii RADET opresc caldura tuturor celor care locuiesc in camin pentru ca Asociatia RADET, care nu a colectat bani de la niste persoane, nu a platit", a aratat reprezentantul RomInsolv.

Situatia s-a rezolvat dupa ce ceilalti locatari din camin si-au asumat sa plateasca, esalonat, si datoriile celor care nu-si achitasera facturile, a adaugat Mateita.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News