Bucurestenii ar putea avea abia de marti caldura in calorifere: Ce trebuie sa faca

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 13:14 2314 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Probele la cald necesare pregatirii retelei de termoficare pentru noul sezon de incalzire incep luni, iar de marti se poate trece la furnizarea agentului termic, potrivit unui comunicat al RADET Bucuresti transmis luni.

Clientii RADET sunt rugati sa deschida vanele montate pe circuitul de incalzire din subsolul blocurilor, precum si robinetii de pe calorifere pentru a se realiza o incarcare si o aerisire corecta a instalatiei de incalzire.

Decizia furnizarii agentului termic pentru incalzire se va face cu respectarea unor prevederi din HG 425/1994 potrivit carora "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 grade Celsius, intre orele 18:00-6:00".

Lipsa incalzirii la unele blocuri sau scari de bloc poate fi cauzata de faptul ca sunt asociatii de proprietari ce nu si-au deschis vanele de la subsol, urmare a solicitarilor venite de la locatari, precizeaza sursa citata.

Dispeceratele RADET si echipele de interventie functioneaza in regim permanent pentru solutionarea oricaror probleme aparute in teren. Pentru informatii suplimentare bucurestenii au la dispozitie numarul de telefon cu apelare gratuita din orice retea Telverde 0800.820.002.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News