Cand iti doresti sa fii mama si descoperi ca ai cancer de col uterin

Autor: C.V.
Vineri, 12 Martie 2021, ora 19:47
1639 citiri
Cand iti doresti sa fii mama si descoperi ca ai cancer de col uterin

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta.

Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat, atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic".

Ioana si sotul ei si-au dorit tare mult un copil. Au facut un credit si s-au mutat intr-un apartament mai mare, si-au facut planuri pentru cum va arata camera celui mic. Daca ar fi avut o fata, ar fi chemat-o ca pe mama Ioanei. Dar... s-au chinuit ani in sir sa aduca un copil pe lume.

Au urmat tratamente, analize si tot soiul de investigatii. In 2015, Ioana avea 29 de ani si isi dorea un copil. In loc de vestea buna, insa, a primit un diagnostic cumplit: cancer de col uterin. "Domnule doctor, nu are cum!", asta a fost prima sa reactie. A plans apoi pana a simtit ca nu mai are lacrimi si tot nu ii venea sa creada ca are cancer.

Toti medicii i-au spus insa acelasi lucru, diagnosticul era clar. "Doamna, aveti copii?" venea la pachet de fiecare data cu diagnosticul. La inceput, nu a realizat prea bine ce i se intampla si a functionat pe pilot automat, asa a stiut sa se apere.

Trebuia mai intai sa supravietuiasca, apoi sa se ocupe de restul. I s-a recomandat histerectomie totala si i-au zis ca nu va deveni niciodata mama. Dar nu a acceptat verdictul. Un medic i-a povestit despre ceea ce se numeste tratament conservativ pentru cancerul de col uterin, o metoda minim invaziv de tratare a acestui timp de cancer. Au trecut cinci ani de la operatie, Ioana a supravietuit cancerului si, intr-un carnetel, fiecare zi fara cancer, fiecare zi fara recidiva a fost notata ca o victorie.

Operatia minim intruziva i-a lasat sistemul reproductiv intact

Acum, Ioana se intoarce la visul sau, acela de a fi mama, pentru ca operatia minim intruzica i-a lasat sistemul reproductiv intact. Exista viata dupa cancer, iar Ioana spera ca ea insasi sa poata da viata. Daca va avea fetita, o va chema ca pe mama ei. Daca va fi baietel, va purta numele medicului care a operat-o.

Poti sa ii ajuti pe copiii si adultii care lupta cu un diagnostic incurabil. Binele se face simplu si nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei.

Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#cancer, #cancer de col uterin, #HOSPICE Casa Sperantei , #stiri sociale