Pastila de Speranta: asistenta care se rade in cap din empatie pentru pacientele cu cancer

Autor: C.V.
Marti, 09 Martie 2021, ora 15:52
3222 citiri
Pastila de Speranta: asistenta care se rade in cap din empatie pentru pacientele cu cancer

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta. Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat, atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic".

Iar pentru ca speranta se trage, printre alele, din povestile altor invingatori, chiar daca victoriile lor vin uneori la pachet cu tot atatea esecuri, Ziare.com si HOSPICE Casa Sperantei va prezinta zilnic, in luna martie, Pastila de Speranta: povestile unor femei care au purtat o lupta grea, una la care multi dintre noi nici macar nu pot sa se gandeasca, povestile unor Eroine.

Mihaela lucreaza de cativa ani la HOSPICE si este una din asistentele care le fac pacientelor masajul limfatic. Drenarea limfei le scapa de niste dureri cumplite dupa operatia de cancer la san si de niste maini umflate atat de mult incat nu le mai poti folosi deloc, pentru ca nu mai circula limfa. Dar pacientele nu o indragesc pe Mihaela doar pentru abilitatile sale de a face acest mesaj special.

Pentru cele mai multe dintre ele, ziua in care s-au tuns, in urma chimioterapiei, a fost presarata cu multe lacrimi. S-au luptat cu boala, cu ele insele si au vrut sa ascunda toate oglinzile din casa. In cabinetul de limfedem, pacientele invata sa se priveasca din nou si sa se iubeasca. La HOSPICE primesc gratuit peruci, proteze si sutiene speciale. Uneori, Mihaela pune muzica si danseaza cu ele sau scoate o trusa de machiaj si le da putina culoare in obraji. Din solidaritate cu ele, dar si pentru a le aminti ca frumusetea nu e data doar de reflexia oglinzii, Mihaela se tunde zero. De Craciun, s-a ras in cap a doua oara, iar pacientele spun ca empatia e cel mai frumos cadou pe care l-au primit. "Este greu sa vezi un om in suferinta, dar mai greu este cand spui: 'Nu pot sa te ajut. Mi-e mila de tine, dar nu pot sa te ajut.'", spune Mihaela.

Poti sa ii ajuti pe copiii si adultii care lupta cu un diagnostic incurabil. Binele se face simplu si nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei.

Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"

Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Marea Britanie este în stare de şoc după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului,...
4 aditivi alimentari care duc la apariția cancerului
4 aditivi alimentari care duc la apariția cancerului
Aditivii alimentari ne înconjoară peste tot. Sunt în aproape toate produsele alimentare pe care le cumpăram din supermarketuri. Semipreparatele obținute industrial și ambalate prin diverse...
#cancer, #bolnavi cancer, #HOSPICE Casa Sperantei , #stiri sociale