Destin implacabil: mama si fiu, ambii diagnosticati cu cancer, colegi in acelasi salon de spital

Autor: C.V.
Duminica, 07 Martie 2021, ora 19:21
2721 citiri
Destin implacabil: mama si fiu, ambii diagnosticati cu cancer, colegi in acelasi salon de spital

In luna martie, celebram dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor care nu renunta.

Sunt femei care au supravietuit unor diagnostice grele, femei care se implica si ajuta acolo unde e cea mai mare nevoie, femei care stiu ca mai sunt atat de multe de facut chiar si dupa un rece si descurajant "ne pare rau, nu se mai poate face nimic".

Iar pentru ca speranta se trage, printre alele, din povestile altor invingatori, chiar daca victoriile lor vin uneori la pachet cu tot atatea esecuri, Ziare.com si HOSPICE Casa Sperantei va prezinta zilnic, in luna martie, Pastila de Speranta: povestile unor femei care au purtat o lupta grea, una la care multi dintre noi nici macar nu pot sa se gandeasca, povestile unor Eroine.

O mama si un fiu, ambii diagnosticati un cancer, au impartit acelasi salon de spital, s-au tinut de mana, s-au incurajat si au sperat.

Doamna Gabi Miu are 65 de ani si, in urma cu 20 de ani, un verdict crunt a venit implacabil. "Cand am citit diagnosticul, am inlemnit. Am intrebat-o pe doctorita ce inseamna. A ezitat la inceput, apoi mi-a zis: "Doamna Miu, dumneavoastra stiti ce inseamna diagnosticul, dar vreti sa-l auziti din gura mea... e un cancer invaziv", mi-a spus. Am plecat acasa de la Spitalul de Oncologie, imi pacaneau urechile, n-am stiut cum am ajuns in statia de autobuz de la Livada si am zis Doamne, ajuta-ma sa ajung acasa si niciodata sa nu intreb de ce mi-ai dat mie asta.".

Viata ii rezervase insa o suferinta si mai mare...

A infruntat boala cu indarjire, fara sa se gandeasca o clipa ca viata ii rezervase o suferinta si mai mare. Dupa 3 ani de lupta impotriva cancerului, fiul sau de 26 de ani, avea sa primeasca un diagnostic similar: cancer, cu metastaze pulmonare. Au impartit acelasi salon de spital, mama si fiu, au vegheat unul la capataiul celuilalt, s-au incurajat si au sperat impreuna...

Astazi, a mai ramas doar Gabi Miu. Si chiar daca a cunoscut toate fetele suferintei, si-a gasit cumva puterea si resorturile interioare sa lupte si sa mearga mai departe. Gabi Miu a gasit in oamenii de la HOSPICE si in povestile lor inspiratie si forta. Fosta pacienta e acum voluntar si ii ajuta pe altii sa aiba putere. "Sa nu renunti cata vreme exista o umbra de speranta, sa lupti pentru tine si pentru cei pe care-i iubesti. Asta le spune pacientilor, dar asa isi indeamna si nepotii".

Anul trecut, Gabi Miu s-a luptat cu Covid si s-a luptat cu un alt cancer. A revenit la HOSPICE, de aceasta data din nou ca pacienta. E o luptatoare si isi urmeaza propriul sfat, nu renunta la lupta.

In luna martie, sarbatorim dedicarea, implicarea, lupta si bunatatea femeilor HOSPICE. Poti si tu sa onorezi lupta, demnitatea si curajul lor si sa fii alaturi de pacientii care infrunta un diagnostic incurabil printr-un gest simplu, care nu te costa nimic. Dureaza cateva minute sa completezi formularul prin care redirectionezi 3,5% din impozitul platit deja statului catre HOSPICE Casa Sperantei.

Cand medicii iti spun ca nu se mai poate face nimic pentru copilul tau, "sa mergi acasa sa faci altii"

"Cat timp trebuie sa treaca sa nu iti mai fie dor de sot sau de tata?"

Povestea Emiliei, "avionul de lupta" care de 25 de ani se bate cu o boala necrutatoare

Constantina, 82 de ani, bolnava de cancer: "Zambeam si inainte, dar nu stiam sa ma bucur cu adevarat"

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cancer, #HOSPICE Casa Sperantei, #bolnavi cancer , #stiri sociale