Situație îngrijorătoare în vestul țării. Bolnavi de COVID- 19 care nu vor să se testeze dar se tratează singuri acasă în baza unor rețete de pe internet

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 16:40 3599 citiri
Testele sunt refuzate de mulți români FOTO Hepta

Valul patru i-a speriat pe români atât de rău încât și dacă se îmbolnăvesc, nu vor să se testeze, de teamă să nu fie luați în evidența DSP.

În schimb se tratează cu rețete care circulă pe internet, fără vreun consult medical anterior. Astfel ajung tot pe mâna medicilor, însă starea lor este agravată astfel că sunt nevoiți să rămână internați, iar recuperarea este lungă.

O femeie din Reşiţa nu a respectat sfatul medicilor, s-a tratat singură acasă şi, din păcate, asta i-ar putea fi fatal, relatează preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Daniel Popovici, conform G4Media.

„Am avut o pacientă care ne-a sunat că și-a făcut test în urmă cu șapte zile care a fost pozitiv, fără să ne anunțe a luat tratament nu știu de cine prescris. Astăzi era stare gravă, motiv pentru care am trimis ambulanță să o ducă la urgență, nu știu dacă a fost internată pentru că nu sunt locuri”.

Preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Daniel Popovici susţine că pacienţii nu doresc să se testeze, deşi prezintă simptome de boală.

„Este o situaţie foarte delicată, o situaţie gravă. Zilnic se prezintă la cabinet cel puţin 10-20 persoane cu simptome COVID-19, mai ales copii. Îi consultăm că nu avem ce face cu riscul de a ne îmbolnăvi, chiar dacă suntem vaccinaţi. Le recomandăm să se testeze, părerea mea că 90% dintre ei nu o fac şi atunci asta este. Neavând un test pozitiv nu îl poţi obliga să stea acasă, Direcţia de Sănătate Publică nu ştie despre ei”

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News