Bogdan Hossu anunta ca va ataca discriminarea angajatilor part-time la Avocatul Poporului

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 18:02
3263 citiri
Bogdan Hossu anunta ca va ataca discriminarea angajatilor part-time la Avocatul Poporului
Foto: Arhiva Ziare.com

Cartel Alfa va ataca la Avocatul Poporului ordonanta ce discrimineaza angajatii care lucreaza part-time, a declarat, miercuri, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, ordonanta reprezinta o discriminare la adresa celor care lucreaza part-time, acestia "fiind obligati sa plateasca mai mult decat iau ca si bani in mana".

"In primul rand, ordonanta respectiva nu respecta minim de procedura, sa aiba semnaturile initiatorilor si ale ministerelor avizatoare, adica de conformitate cu Ministerul Justitiei si Ministerul de Finante. Al doilea lucru, una din pozitii, este ca nu poti sa mai faci inca o discriminare suplimentara fata de discriminarea existenta pe care oricum o vom ataca la Avocatul Poporului. Speram ca Avocatul Poporului sa inainteze Curtii Constitutionale.

La ora actuala, cei cu timp partial sunt discriminati, fiind obligati sa plateasca mai mult decat iau ca si bani in mana. Ceea ce se dorea cu ordonanta respectiva era ca pentru sectorul bugetar sa fie scutiti, iar cei din sectorul economic sa nu fie scutiti, deci se facea in continuare discriminare intre sectorul bugetar si sectorul economic. E ca si cum doamna ministru al Muncii nu se preocupa de piata muncii si echilibrul unei politici de ocupare, ci este mai corecta 'Ministra Bugetarilor'", a spus Hossu.

De asemenea, acesta a mai vorbit despre cresterile salariale, punctand ca salariul de baza este cel care creste, nu veniturile salariale.

"Cresterile salariale erau prevazute 100%, dar de fapt a fost o interpretare partiala legata de acest subiect, pentru ca este salariul de baza care creste, nu veniturile salariale, iar lumea cand vorbeste despre salariu, vorbeste despre venitul sau salarial, cu care pleaca acasa, luna de luna, venitul net, nu brut", a mai spus Hossu.

Ordonanta 79/2017 de modificare a Codului Fiscal prevede ca toti angajatii trebuie sa plateasca contributii la nivelul salariului minim, astfel ca masura se aplica si celor care lucreaza in regim part-time si in cazul carora exista riscul ca aceste contributii sa depaseasca venitul obtinut.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat marti ca, pentru evitarea riscului ca pentru personalul angajat cu fractiune de norma suma reprezentand contributia de asigurari sociale stabilita conform Codului fiscal sa depaseasca nivelul venitului, este necesara adoptarea unei ordonante de urgenta care sa acorde sume compensatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#angajati part time salariu, #angajati part time discriminare , #salariu
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Va ataca, va ataca, dar numai dupa ce da gata 12 hamburgari.
Poza ciudacu
ciudacu
rank 3