BNR: Reducerea CAS va fi posibila la orizontul lui 2012, cu circa 4-5 procente

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 20:39573 citiri
BNR: Reducerea CAS va fi posibila la orizontul lui 2012, cu circa 4-5 procente

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat miercuri ca, in opinia sa, o reducere a CAS va fi posibila la orizontul anului 2012, cu aproximativ 4-5 procente, mentionand ca exista "o serie de argumentatii macroeconomice" in acest sens.

"Opinia mea personala este ca, dintr-o serie de argumentatii macroeconomice, o reducere a CAS va fi posibila la orizontul anului 2012, cu aproximativ 4-5 procente", a mentionat Lazea.

Un principal argument mentionat de Lazea ar fi acela ca Romania a aderat la "Pactul euro plus" si in Europa exista o abordare foarte conservativa din punct de vedere fiscal. "Un alt argument este ca, in acordul preventiv cu Fondul Monetar International, nu se face vorbire de nicio reducere de taxe importante", a mai spus economistul-sef al BNR, precizand ca mai sunt argumente in acest sens.

Flutur: Sunt discutii despre CAS de 41%, nu s-a luat inca o hotarare

Coalitia a decis luni ca CAS-ul pentru firme sa fie redus incepand cu jumatatea acestui an, de la 44, 5% la 41%, iar de la inceputul lui 2012 cota unica ar urma la randu-i sa fie redusa, de la 16% la 14% sustin surse politice.

Pe de alta parte, Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, a declarat, pentru NewsIn, ca problematica scaderii cotei unice va fi discutata saptamana viitoare, mai precis miercuri, incepand cu ora 10.00, de grupul de lucru format la nivelul Coalitiei. El a refuzat sa precizeze insa cu cat va fi redusa cota unica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News