UPDATE Bloc evacuat la Timisoara dupa o deratizare la parter. Pompierii au gasit substante periculoase. 70 de locatari nu vor dormi acasa

Marti, 23 Februarie 2021, ora 23:25
2729 citiri
UPDATE Bloc evacuat la Timisoara dupa o deratizare la parter. Pompierii au gasit substante periculoase. 70 de locatari nu vor dormi acasa
Blocul din Timisoara a fost evacuat de pompieri

Un numar de 70 de persoane, printre care 12 copii, au fost evacuate dintr-un bloc din Timisoara dupa ce un miros intepator a fost simtit in seara zilei de marti, 23 februarie, la parter.

UPDATE ora 23.25: In urma masuratorilor efectuate de catre echipajul CBRN, s-au detectat substante periculoase in spatiul comercial unde s-a efectuat dezinsectia. La verificarea documentelor intocmite in urma dezinsectiei, s-a constatat ca a fost folosit un insecticid CY10.

In continuare se lucreaza pentru ventilarea spatiilor, urmand a se efectua alte masuratori. Persoanele evacuate din scara afectata vor fi relocate cu 3 microbuze, in unitati de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primaria municipiului Timisoara si ISU Timis.

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, se afla la Bucuresti si a anuntat ca a discutat pe aceasta tema cu ministrul de Interne, Lucian Bode, si cu secretarul de stat Raed Arafat.

"In aceasta seara, locuitorii unui bloc de pe Calea Sagului au simtit un miros intepator. Cu cateva ore inainte, la parterul blocului a fost facuta o dezinsectie.

Nimeni nu isi doreste o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioritei. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit in aceasta seara cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat si reprezentantii Prefecturii Timis si suntem pregatiti sa dam oricand o mana de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate", a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Primarul a anuntat, de asemenea, ca miercuri dimineata se va intoarce de la Bucuresti, insa viceprimarul Ruben Latcau intervine pentru gasirea de locuri unde oamenii evacuati sa poata dormi la noapte.

Textul initial: Mirosul s-a extins dupa ce s-a facut o deratizare in spatiul in care functioneaza o societate comerciala. Un apel la numarul de urgenta 112 a alertat autoritatile, marti seara, iar acolo au sosit imediat echipaje de interventie.

Acuzatii grave la adresa politistilor locali si de frontiera din Timisoara: "Banii nu le-au fost inapoiati dupa perchezitii"

"In urma unui apel prin 112, am fost anuntati ca in scara unui bloc de pe Calea Sagului din Timisoara se simte miros intepator care patrunde si in apartamente. De asemenea, am fost informati ca in cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului (in spatiul unei societati comerciale). La fata locului s-au deplasat de urgenta o autospeciala de prima interventie, o autospeciala de stingere, un echipaj SMURD, doua autospeciale de transport personal si victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN si un motoventilator", transmite Inspectoratul pentru Situatii de Urgnta Timis.

Migrantii care ajung in Timisoara cu speranta ca pot fugi in Occident usor, incolonati si trimisi inapoi in centrele din care au plecat

Persoanele care locuiesc in acea scara a imobilului au fost evacuate.

"S-a dispus evacuarea locatarilor de pe intreaga scara pana la finalizarea masuratorilor de catre echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulti si 12 minori)", mai transmite ISU Timis. Pana in prezent, nicio persoana nu a necesitat ingrijiri medicale.

Ultima fiță într-un mare oraș din România: ”O căsuță pe bloc! Dar na, e prea sus ca să fie văzută...” Ce spun autoritățile VIDEO
Ultima fiță într-un mare oraș din România: ”O căsuță pe bloc! Dar na, e prea sus ca să fie văzută...” Ce spun autoritățile VIDEO
Pe rețelele de socializare s-a viralizat un filmuleț care prezintă ingeniozitatea unui român din orașul Brașov, care și-a construit o căsuță în toată regula pe un bloc de 8 etaje....
Corturi electorale USR vandalizate în Timișoara. Dominic Fritz: ”Se înscriu mai mulți voluntari care mă ajută să strâng semnături”
Corturi electorale USR vandalizate în Timișoara. Dominic Fritz: ”Se înscriu mai mulți voluntari care mă ajută să strâng semnături”
Mai multe corturi electorale ale USR au fost vandalizate în Timișoara, scrie primarul Dominic Fritz pe rețelele sociale. ”Cu fiecare cort vandalizat se înscriu mai mulți voluntari care...
#bloc, #Timisoara, #evacuare, #miros, #deratizare, #apartament , #stiri sociale