Bisericile au fost excluse de pe lista obiectivelor pentru care este necesar certificatul de vaccinare. Explicația lui Raed Arafat

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 18:388681 citiri
Bisericile au fost excluse de pe lista obiectivelor pentru care este necesar certificatul de vaccinare. Explicația lui Raed Arafat
Ceremoniile religioase nu vor fi condiționate de restricții. Foto: ziarullumina.ro

Bisericile au fost exceptate de la restricțiile care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu s-au interzis activităţile religioase pentru că există o decizie CNSU în acest sens şi se merge doar pe impunerea măştii şi a obligaţiei ca între persoane să fie cel puţin doi metri.

Întrebat dacă la manifestările religioase se impune prezenţa cu certificat verde, Raed Arafat a spus că este o decizie luată la nivelul CNSU. Au fost discuţii în acest sens şi nu se va impune certificatul verde, a spus el.

Deci sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument ştiinţific, este o decizie luată, nu închidem activităţile religioase dar punem condiţia de doi metri între persoane şi mască obligatorie, e decizie votată, pe lângă baza ştiinţifică a medicilor”, a declarat Raed Arafat, la Palatul Victoria.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News