BioNTech va solicita ca vaccinul Pfizer să poată fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 18:14
1996 citiri
BioNTech va solicita ca vaccinul Pfizer să poată fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani
Solicitarea vine în urma unui studiu realizat de companie FOTO Pixabay

Compania germană BioNTech urmează să solicite aprobarea ca vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer, să fie administrat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a declarat directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, relatează dpa.

"În următoarele săptămâni vom prezenta rezultatele studiului nostru pe copiii între 5 şi 11 ani autorităţilor din întreaga lume şi vom solicita aprobarea pentru acest vaccin pentru aceste grupe de vârstă, aici în Europa de asemenea", a afirmat Tureci pentru revista Der Spiegel în declaraţii publicate vineri.

Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a salutat această decizie, afirmând că acest lucru oferă o protecţie mai mare copiilor.

"Este o veste bună", a declarat el pentru agenţia de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Joerg Doetsch, şeful Asociaţiei germane de pediatrie, a declarat că pacienţii vulnerabili, inclusiv cei cu boli cronice şi cu sisteme imunitare slăbite, vor avea cel mai mult de profitat.

"Există, desigur, grupuri de risc în categoria de vârstă 5-11 ani a căror sănătate şi participare la viaţa socială ar fi considerabil îmbunătăţită prin disponibilitatea unui vaccin", a spus Doetsch pentru dpa.

Aceste grupuri ar fi probabil primele vaccinate, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul persoanelor vârstnice, a mai spus el.

Doetsch a evidenţiat însă importanţa dozării corecte, în condiţiile în care greutatea copiilor mici diferă foarte mult de cea a adulţilor şi adolescenţilor.

Sistemul imunitar individual este un alt factor, a afirmat el. Medicii au plecat de la prezumpţia că sistemul imunitar este pe deplin dezvoltat până în jurul vârstei de 12 ani, însă acest lucru nu este valabil în cazul copiilor mici.

"Acestea sunt detalii care trebuie luate în considerare şi de aceea trebuie să procedăm cu extremă precauţie", a mai spus Doetsch.

Directorul executiv al BioNTech, Ozlem Tureci, a declarat că compania sa, cu sediul în Mainz, vestul Germaniei, a început să pregătească producerea vaccinului pentru copii, care este acelaşi cu cel utilizat la adulţi, însă va fi administrat în doze mai mici.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#vaccinare covid, #Pfizer BioNTech, #varsta vaccin , #vaccin covid
Comentarii
Poza iahim
iahim
rank 5
Si guvernele urmeaza ascultatoare propunerile...