Verdictul legistilor in cazul bebelusului mort in timpul botezului la Suceava. Decesul ar fi fost cauzat de probleme de sanatate, nu de gestul brutal al preotului

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 11:493710 citiri
Verdictul legistilor in cazul bebelusului mort in timpul botezului la Suceava. Decesul ar fi fost cauzat de probleme de sanatate, nu de gestul brutal al preotului
Preotul din Suceava, in timp ce boteaza copilul care a murit la scurt timp dupa FOTO Arhiva personala

Medicii legisti pun moartea bebelusului de sase saptamani care a intrat in stop cardio-respirator in biserica Sfantul Constantin si Elena din Suceava pe seama unei pneumonii severe.

Concluziile raportului medico-legal sunt astfel favorabile preotului Alexandru Mazarache si sunt contestate vehement de parintii copilului, arata Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, moartea s-ar fi datorat insuficientei cardio-respiratorii acute consecutiva sindromului de detresa respiratorie acuta instalat pe fondul pneumoniei interstitiale, complicata in evolutie cu bronhopneumonie severa la un nou nascut prematur si nevaccinat.

Parchetul a inceput urmarirea penala a preotului care a botezat bebelusul mort dupa slujba. E cercetat pentru ucidere din culpa

Moartea bebelusului inecat in cristelnita schimba regulile botezului. Copilul nu va mai fi scufundat daca parintii nu sunt de acord

Concluzia este ca afectiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstitiala, cel mai probabil de etiologie virala, complicata in evolutie cu bronhopneumonie forma severa), prin gravitatea lor, au fost sigur si direct letale.

De ce contesta parintii concluziile raportului

Parintii sunt nemultumiti ca nu se face nici o referire in concluziile medico-legale cu privire la ce s-a intamplat la botez, la intrarea copilului in stop cardio-respirator imediat ce a fost scos din apa.

In acelasi raport de expertiza sunt consemnate si constatarile initiale ale medicilor urgentisti si de pe ambulanta care au constatat inecul prin imersie de apa, lichidul gasit in plamani etc.

Familia va contesta raportul

Familia copilului mort a anuntat ca va contesta acest raport medico-legal si ca va inainta si plangere penala fata de cele doua cadre medicale care il semneaza.

Dosarul penal in care se ancheteaza moartea bebelusului este deschis la Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava, efectuandu-se cercetari pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Cum s-a petrecut tragedia

Unul din documentele de baza intr-o concluzie a procurorului va fi chiar acest raport medico-legal, in forma sa finala. Asadar, aceste concluzii medico-legale sunt practic cruciale in ancheta.

Tragedia s-a petrecut la finele lunii ianuarie a acestui an, la biserica Sf. Constantin Elena din cartierul Zamca. Slujba de botez a fost oficiata de preotul Alexandru Mazarache, care are calitatea de suspect in cadrul dosarului penal.

Comentarii