Director de spital, mărturie despre evoluția pandemiei de COVID: ”Vom trăi drame pe care mintea noastră nu le poate cuprinde”

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 15:15
9620 citiri
Director de spital, mărturie despre evoluția pandemiei de COVID: ”Vom trăi drame pe care mintea noastră nu le poate cuprinde”
Pacienți internați pe scaune la Marius Nasta FOTO: Facebook/ Institutul Marius Nasta

Numărul mare de infectări pune presiune extremă pe spitale. Medicii abia mai fac față, iar locurile pentru bolnavi sunt practic inexistente.

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a explicat pentru Ziare.Com situația tragică din spitalul pe care îl conduce.

Doctor Beatrice Mahler: ”Nici nu pot să îmi imaginez ce poate să se întâmple”

”Situația este extrem de dificilă pentru că deja suntem în spitale, supraîncărcați de pacienți care vin. În acest moment găsim cu dificultate loc pentru ei. Sunt multe situații în care pacienții rămân pur și simplu internați pe scaune până când se eliberează un pat.

18.000 de cazuri înseamnă o săptămână - 10 zile de aproape dublare a presiunii din acest moment. În București este cel mai mare număr de cazuri. Nici nu pot să-mi imaginez ce o să se întâmple. Cert este că suntem aici, că încercăm să găsim soluții pentru fiecare, însă dificultatea crește și este foarte greu. Toți cei internați în acest moment au nevoie de oxigen.

În acest moment sunt patru ambulanțe în curte.

În acest moment sunt 15 paturi la ATI. Nu sunt toți intubați, însă cei mai mulți sunt tineri.

În ultimele 24 de ore, trei decese s-au înregistrat la Marius Nasta”, a explicat doctorul Beatrice Mahler.

Nu se pot transforma alte secții în COVID pentru că, teoretic, sunt deja

”În Institutul Marius Nasta presiunea este la fel de mare și pe secțiunea de pneumologie. Și nu putem să luăm paturi de la non-COVID pentru că astfel nu am mai putea avea locuri pentru pacienții pneumologici.

Oricum, aproape toată secția de pneumologie a devenit secție de post-COVID. În acest pavilion, practic pacienții care au mai mult de 14 zile de la internarea în COVID, sunt transferați. Este zona în care noi transferăm pacienții care au nevoie de oxigen și nu sunt puțini, ca să facem loc pacienților COVID. Și astfel, aproape toată secția de pneumologie a devenit secție pentru pacientul post-COVID la mai mult de 14 zile tocmai pentru că presiunea pe COVID este foarte mare”, a mai spus medicul.

Vom trăi drame ce nu pot fi cuprinse cu mintea omenească

Referitor la numărul mare de infectări, medicul Beatrice Mahler a mai spus: ”nu contează recordurile, este important să înțelegem fiecare dintre noi că fără efort nu reușim să depășim acest moment. Vaccinarea este singura soluție pe care trebuie să o îmbrățișăm pentru că vrem ca peste 3-4 săptămâni să se amelioreze situația. Și fără diagnostic, izolare și vaccinare pentru a ajunge la o direcție corectă, vom trăi o dramă de proporții pe care cred că mintea noastră în acest moment nu o poate cuprinde”.

Despre dacă ar fi util un lockdown acum, medicul Beatrice Mahler a spus că ”autoritățile trebuie să decidă”.

”Eu știu că în spitale trăim drame zi de zi, oră de oră. Iar lucrurile acestea nu pot fi oprite decât prin decizii ferme.

Un lockdown nu are implicații medicale iar eu ca medic nu pot să mă refer decât la partea medicală”, a mai spus medicul.

Marți, la nivel național au fost raportate 18.863 de cazuri noi, 574 de decese și 1.805 de pacienți la ATI.

Președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu a precizat pentru Ziare.com faptul că singura soluție este intrarea în lockdown.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#record decese covid, #beatrice Mahler, #drame covid spitale, #fara locuri ati, #valul 4 pandemic , #covid