Basescu, despre reducerea CAS: Nu cred ca e posibila anul acesta

Sambata, 07 Mai 2011, ora 21:52922 citiri
Basescu, despre reducerea CAS: Nu cred ca e posibila anul acesta
Foto: Arhiva

Presedintele Romaniei a spus, dupa intalnirea de sambata cu reprezentantii FMI, UE si ai Bancii Mondiale, ca ar trebui sa se renunte la ideea reducerii contributiilor la asigurarile de sociale in 2011, pentru ca Romania nu-si permite sa o mentina in 2012, cand trebuie sa se incadreze intr-un deficit mic.

"Reducerea contributiilor CAS nu s-a discutat, dar va pot spune o parere personala si sincera - si nu injurati aducatorul de stiri rele - nu cred ca e posibila anul acesta", a spus Basescu.

"Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta, o putem face, dar problema e ce facem cu deficitul in 2012 - trebuie sa sarim de la 4,4 la 2,4%. De unde completam asta? Fondurile sunt deficitare, aducem bani de acasa si la pensii, si la salarii, si la somaj," a adaugat seful statului.

Basescu anunta iesirea din recesiune, nu din criza, si restructurari.

Presedintele Traian Basescu a tinut sa faca sambata unele precizari legate de situatia economica a Romaniei, asa cum reiese din datele colectate de autoritati dupa primele doua luni din 2011, dar si sa puna capat speculatiilor aparute in presa legate de dificultati in relatia cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Analizand datele din ianuarie si februarie 2011, seful statului ne-a anuntat ca am iesit tehnic din recesiune, in sensul ca economia Romaniei nu mai scade, insa de criza nu am scapat nici noi, nici Europa.

Guvernul are in vedere reducerea contributiilor de asigurari sociale in a doua jumatate a anului in curs, dar acest lucru depinde de mersul economiei, a declarat premierul Emil Boc vineri 4 februarie.

Guvernul are in vedere reducerea CAS in partea a doua a anului.

"In functie de evolutia economiei, Guvernul are in vedere reducerea fiscalitatii cu forta de munca. Speram ca in partea a doua a anului sa putem fi in situatia sa incercam aceasta diminuare a fiscalitatii cu forta de munca. Totul depinde de mersul economiei", a afirmat primul ministru.

La inceputul anului, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, mentiona de asemenea posibilitatea reducerii CAS incepand cu al doilea semestru.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News