UPDATE Bărbat rănit grav de un urs în oraşul Comarnic. Au intervenit un echipaj ISU şi o ambulanţă SMURD

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 20:153066 citiri
UPDATE Bărbat rănit grav de un urs în oraşul Comarnic. Au intervenit un echipaj ISU şi o ambulanţă SMURD
Foto: pixabay.com

UPDATE: Rănile provocate de urs bărbatului de 45 de ani sunt extrem de grave. Conform medicilor de la Serviciul de Ambulanță, victima are ” traumatism cranio-facial cu lipsa scalp fronto parietal drept, multiple plagi delabrante faciale, gat si ambele urechi, multiple plagi torace anterior; abdomen si antebrat drept”.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de către un echipaj cu medic.

Știrea inițială:

Un bărbat de 45 ani a suferit rănit grave, vineri seara, după ce a fost atacat de un urs în oraşul Comarnic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Bărbatul a fost găsit într-un loc greu accesibil de pe strada Cumpenelor şi a fost adus de mai mulţi localnici la un punct de întâlnire, de unde a fost preluat de echipajele medicale.

La faţa locului au fost mobilizate un echipaj ISU şi o ambulanţă SMURD.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT.

Primarul Sorin Popa a anunțat că face pândă la noapte, împreună cu zeci de localnici. Ursul a fost văzut urcând spre comuna Secăria, aflată la granița cu orașul Comarnic, spre Valea Doftanei. Zona este împdurită și greu accesibilă.

Este al doilea atact doar în luna septembrie, în Prahova. Pe 7 septembrie un alt bărbat de 50 de ani a fost atacat de urs la Telega, comuna aflat în apropiere de Comarnic