Un bărbat din Galați a murit de pneumonie după ce a fost plimbat cinci zile între spitale

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 17:04
2401 citiri
Un bărbat din Galați a murit de pneumonie după ce a fost plimbat cinci zile între spitale
Bărbatul a fost plimbat cu ambulanţa de la domiciliu la Spitalul Judeţean FOTO Pixabay

Spitalul de Urgenţă Galaţi a început o anchetă după ce o femeie a depus o plângere în care a menționat că soțul său, în vârstă de 46 de ani, vaccinat încă din vara cu doza completă, fără boli cronice a murit, bolnav de pneumonie, pentru că nu a fost internat la timp..

Bărbatului i s-ar fi spus inițial, când a ajuns cu taxiul la spital, să plece acasă şi să aştepte să fie testat de Ambulanţă.

De sâmbătă când a venit prima oară cu taxiul la spital şi până luni când a fost în final internat, starea acestuia s-a agravat. În acest timp nu a primit nicio reţetă și nici ajutor medical.

„Pe data de 29 octombrie, soţul meu a acuzat nişte dureri de spate. Nimic grav sau complicat, pentru că el lucra în construcţii şi îl mai durea spatele de la cărat. În acea zi, l-a sunat pe şeful lui şi i-a spus că nu poate să vină la serviciu pentru că nu se simte bine, probabil că a răcit, şi să-i dea o zi de concediu.

Până atunci, soţul meu nu a avut nicio problemă de sănătate, era vaccinat anti-COVID încă din vară, cu schema completă. A doua zi, sâmbătă, am sunat la Ambulanţă şi le-am spus că soţul meu nu se simte bine. Le-am spus că îl doare spatele, că face puţină febră şi că i-am făcut un test rapid, care a ieşit negativ la COVID-19. Cei de la Salvare au spus că va veni o salvare, dar peste două zile, deoarece sunt foarte multe solicitări. Când am auzit de două zile, am luat un taxi şi am mers cu soţul meu la Spitalul Judeţean Galaţi. Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit.

Le-a explicat soţul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Şi de acolo ne-au spus să mergem acasă şi să aşteptăm salvarea să vină să-l testeze peste două zile. Ne-am simţit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni.

Am plecat acasă, neavând altceva ce să facem. Seara însă, soţul s-a simţit şi mai rău. Duminică dimineaţă a venit salvarea, i-a măsurat saturaţia de oxigen şi a spus că e cam mică şi că trebuie să meargă la spital. I-au făcut teste, şi cei de pe ambulanţă, şi când a ajuns la spital, dar în rest nu i-a dat nimeni niciun tratament. A ajuns iarăşi la Spitalul Judeţean, dimineaţă, la ora 08.30. A aşteptat până seara, la 20.00, rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului. L-au lăsat să stea pe bancă, în frig, deşi avea febră.

În tot acest timp, nimeni nu s-a ocupat de el. Eu înţeleg că sunt multe cazuri COVID-19, dar trebuie să fie şi medici care se ocupă şi de restul pacienţilor. Nu există aşa ceva, în 2021, să mori de pneumonie. Seara, pentru că nimeni nu l-a ajutat în niciun fel, a venit din nou acasă, pe propriile picioare, cu semnătură pe propria răspundere. La ora 20.00, nu mai putea să vorbească, avea gura încleştată de frig. În tot acest timp, i-au luat doar analize de sânge şi i-au făcut o radiografie la plămâni.

A venit acasă, toată noaptea i-a fost foarte rău, iar luni dimineaţă a venit iarăşi salvarea, l-a dus la spital, unde l-au băgat într-un container şi i-au pus o mască de oxigen la gură.

Între timp, şi testul PCR ieşise negativ. Abia luni după-amiază l-a văzut un medic internist, care a spus că trebuie transferat la Spitalul TBC, deoarece are saturaţia mică. L-au plimbat degeaba la TBC, unde a fost refuzat, pentru că ei nu au concentratoare de oxigen mari. A fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean, unde a mai aşteptat câteva ore.

Abia spre seară m-a sunat şi mi-a spus că-l transferă la ATI. A ajuns să fie grav din cauza lor, pentru că el a venit la spital încă de vineri, dar nu au vrut să se uite la el şi să-i dea un tratament. Din păcate, marţi dimineaţă s-a întâmplat nenorocirea şi m-au anunţat că soţul meu a murit. Era un om fără probleme de sănătate, repet. Vreau să ştiu şi eu de ce în cazul unui om care are o şansă la viaţă nu se uită niciun medic la el”, a povestit pentru monitoruldegalați.ro, soţia bărbatului decedat.

Bărbatul a fost plimbat cu ambulanţa de la domiciliu la Spitalul Judeţean, apoi din nou de la domiciliu la acelaşi spital, apoi la Spitalul TBC.

„Este vorba despre un pacient de 46 de ani ani vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea în august, pentru care am fost solicitaţi să intervenim pentru semne gripale, febră, tuse. Echipajul a ajuns la faţa locului, l-a găsit cu impregnare virală, testul rapid antigenic a fost negativ.

A fost transportat la Spitalul Judeţean, la Serviciul de Urgenţă. Asta pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 01 noiembrie a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune şi puls stabil, iar în data de 01 noiembrie, după-amiaza, a fost transportat la Spitalul TBC pentru consult de specialitate şi apoi a fost transportat înapoi la Spitalul de Urgenţă”, a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

„Pacientul s-a prezentat pe data de 01 noiembrie, la ora 17.40, în spitalul nostru, trimis de Spitalul Judeţean, cu saturaţie scăzută, cu sindrom febril cu stare generală alterată. El se prezentase şi în data de 31 octombrie la Spitalul Judeţean, unde avusese o saturaţie foarte bună, acum avea o saturaţie proastă, o stare generală alterată. Imaginea radiologică se preta la diagnostice diferenţiale severe având în vedere evoluţia în 24 de ore. Testul antigen rapid era negativ. A fost returnat pentru investigaţii de specialitate şi consulturi multidisciplinare către Spitalul Judeţean”, a precizat dr. Claudia Scorpan, purtător de cuvânt, Spitalul TBC Galaţi.

Soţia bărbatului care a decedat a depus plângere. „Cu privire la aspectele sesizate în plângerea depusă în cursul zlei de ieri la secretariatul unităţii s-au demarat deja verificari urmând ca rezultatele să fie comunicate petentei în termenul legal”, a precizat dr. Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Șefa spitalelor din București, plasată sub control judiciar. Este acuzată că ar fi primit mită constând în plata chiriei și a utilităților
Șefa spitalelor din București, plasată sub control judiciar. Este acuzată că ar fi primit mită constând în plata chiriei și a utilităților
Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Oana Sivache, este acuzată de procurorii DNA că ar fi primit mită de la managerul Spitalului...
Cadavru carbonizat, găsit într-o mașină pe un drum forestier din Neamț. Primele date din anchetă
Cadavru carbonizat, găsit într-o mașină pe un drum forestier din Neamț. Primele date din anchetă
Cadavrul carbonizat al unui bărbat a fost găsit marţi, 26 martie, într-o maşină incendiată, pe un drum forestier, de un angajat al Ocolului Silvic Roman, a informat Inspectoratul de Poliţie...
#barbat mort, #Galati, #pneumonie, #ambulanta, #spitale , #spital