Bărbat anchetat penal pentru buletine de analize COVID false. Actele erau cumpărate de români care plecau în Marea Britanie

Duminica, 24 Octombrie 2021, ora 15:41 1821 citiri
Laborator pentru analizele COVID FOTO Hepta

Autoritățile au descoperit și anchetează un bărbat din Târgu Frumos care a falsificat buletine de analize COVID-19.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal şi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică, 24 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au efectuat, pe 21 octombrie, două percheziţii domiciliare în oraşul Târgu Frumos şi în comuna Ion Neculce, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna iunie, doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID-19 şi le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, iar cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri.

În baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News