O femeie acuza medicii ca au uitat "o sarma" de 40 de centimetri in vena femurala a fiului paralizat. Pozitia spitalului: "Nu se putea administra tratamentul in acest caz" VIDEO

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 23:15
5927 citiri
O femeie acuza medicii ca au uitat "o sarma" de 40 de centimetri in vena femurala a fiului paralizat. Pozitia spitalului: "Nu se putea administra tratamentul in acest caz" VIDEO
George Dumitrescu este tanarul caruia medicii i-au uitat ghidajul de la cateter FOTO compilatie Facebook/ Aurora Dumitrescu

O femeie din Arges spune ca medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti ar fi uitat un fir de ghidaj de la un cateter in vena femurala a fiului sau paralizat. Medicii resping aceasta acuzatie si transmit ca in acest caz nu s-ar fi putut face corect tratamentul.

Pe pagina sa de Facebook, o mama pe nume Aurora Dumitrescu, din comuna argeseana Piscani Darmanesti, a postat un film in care arata un fir de ghidaj de la un cateter, lung de aproximativ jumatate de metru si spune ca l-a extras din vena fiului sau, Daniel George (24 de ani). Contactata de Ziare.com, femeia a povestit toata intamplarea.

Tanarul este paralizat de 14 ani si jumatate. La jumatatea lunii martie, s-a simtit rau, iar mama lui spune ca a chemat ambulanta si l-a dus la Spitalul Judetean din Pitesti.

Acolo a fost tratat si externat dupa o saptamana. Dupa alte doua zile, femeia depista socata cum un ghidaj de la cateter ramasese in corpul copilului.

I-au uitat o "sarma" de 40 de centrimetri in vena femurala

"Pe 17 martie se simtea rau. Nu mai reactiona. Am chemat ambulanta. A venit un echipaj SMURD. Au vazut ca este grav si au chemat un alt echipaj de la Pitesti cu medici pentru ca primul echipaj nu avea medic. Au decis sa mergem la spital.

Acolo, la UPU, au tot incercat sa ii puna branule. Nu au reusit, astfel incat au hotarat sa-i monteze un cateter venos central in zona femurala.

El numai in acest mod poate fi tratat. Cateterul acela are in el un fir de ghidaj foarte lung. Are peste 40 de centimetri. Acel fir de ghidaj se scoate dupa ce a fost introdus cateterul, ca si acul de la branula.

Ei nu i l-au scos. Nu stiu ce s-a intamplat, probabil au uitat. Aveau pacienti multi, cine stie ce s-a intamplat. Cum poti sa uiti ditamai sarma? Aceea e o sarma. E ca un arc pe exterior", a povestit ingrozita Aurora Dumitrescu, mama lui George.

Femeia, fosta asistenta medicala de profesie, spune ca si-a luat baiatul acasa pentru a-i continua hidratarea cu perfuzii.

Dupa doua zile a observat ca ceva nu era in regula.

"I-am pus perfuzia si am vazut la un moment dat ca era ud pe pantaloni. Am observat ca nu mai mergea cateterul si se prelungea lichidul pe langa el.

Atunci am zis ca este timpul sa-l scot. Cand am vazut ca trageam de fir si acesta nu se mai termina, am ramas socata. Nu stiam ce sa fac. Pana la urma l-am tras de tot", a spus femeia.

Aurora Dumitrescu nu s-a adresat spitalului, ea spuand ca nu stie cum sa intre in legatura cu medicii, pentru ca nu are niciun contact de la unitatea medicala.

Unul dintre cei mai apreciati medici din Alba, acuzat de malpraxis de o femeie care a pierdut copilul dupa nastere

"I-au uitat colonul inchis"

Trauma tanarului a inceput in urma cu 14 ani si jumatate. Mama lui spune ca tot o greseala medicala l-a adus in aceasta stare. Avea 10 ani pe atunci.

"Acuza dureri de burtica. Am plecat cu el la Spitalul de Pediatrie din Pitesti si a fost operat de ocluzie intestinala. Medicii i-au uitat colonul inchis.

Am hotarat sa plecam cu el la Bucuresti. Acolo a fost nevoie sa se reintervina chirurgical pentru ca avea necroza intinsa si aproape septicemie. Era grav. I-au scos intestinele.

A intrat in stop cardio-respirator. Nu stim ce s-a intamplat acolo. Stiu doar Dumnezeu si medicii de ce a facut stop cardio-respirator, de ce a fost resuscitat atat de greu.

Dosarul in care Victor Costache este acuzat de malpraxis, in cercetare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia

A intrat in coma.

Dupa cinci zile l-au operat din nou pentru ca facuse peritonita.

Doua luni a stat in coma profunda. Apoi a inceput sa deschida ochii. Acum este prezent, pare ca intelege ce vorbesc cu el. II mai povestesc ce facea cand era sanatos si el zambeste", a mai povestit Aurora Dumitrescu.

Tatal lui George nu a rezistat socului

Aurora si George se au doar unul pe celalalt. Tatal sau nu a suportat sa-l vada pe singurul sau copil tintuit la pat.

"De atatia ani ne chinuim prin spitale. Suntem doar noi doi. Am facut tot posibilul sa-l tin langa mine.

Sotul nu a rezistat. De suparare a intrat in depresie si a murit in urma cu sase ani. Nu a putut sa lupte, nu a putut sa-si vada singurul copil in halul acesta. Am ramas singuri", a mai povestit Aurora Dumitrescu.

Acum starea baiatului este stabila, potrivit mamei lui.

Reactia spitalului: "Daca era acel ghid, tratamentul nu putea fi facut"

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti spun ca daca acel fir de ghidaj ar fi ramas acolo, cateterul nu ar fi putut functiona, iar tratamentul nu putea fi facut. Mai mult personalul medical ar fi observat daca ceva era in neregula, avand in vedere perioada mare de spitalizare.

"Demaram verificari in acest sens insa, din discutiile avute pana in prezent cu personalul medical din UPU si cei din Sectia Medicala 2 acolo unde pacientul a stat internat, va putem preciza ca acel cateter nu ar fi fost functional daca ghidul respectiv nu era extras", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti- Arges.

Conform sursei citate, medicul respectiv spune ca nu a comis niciodata o asemenea greseala.

Acuzatii de malpraxis la Spitalul din Slatina, dupa ce un bebelus a murit la doua zile de la nastere

Ce reforme in sanatate apar in programul de guvernare al Cabinetului Citu. Principalele opt masuri care ar urma sa fie implementate de Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#malpraxis, #spitalul Pitesti, #tanar paralizat, #ghidaj cateter , #spital
Comentarii
Poza NTM-Gigi
NTM-Gigi
rank 4
P
Pauperovici
rank 1
erau deja periculoase atunci cand m-am nascut