Avertizarea ministrului Sanatatii: Daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens

Joi, 10 Iunie 2021, ora 23:10
Autor: Iulian Birzoi
Avertizarea ministrului Sanatatii: Daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens
Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila sustine ca e nevoie de eforturi mai mari asupra campaniei de vaccinare FOTO Facebook

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat joi, 10 iunie, ca, daca nu ne vaccinam, "ne putem astepta la un val patru mai intens". Intrebata cum vede reluarea cursurilor din toamna, Mihaila a afirmat: "Voi sustine ca, la interior, daca distanta nu se poate respecta, copiii sa ramana cu masca, cel putin cei care nu sunt vaccinati".

"Cred ca, daca nu ne vaccinam, ne putem astepta la un val patru mai intens si, daca reusim sa vaccinam un mare procent al populatiei si mai ales al populatiei la risc (...) ne putem astepta ca acest val patru sa fie usor gestionabil", a declarat, joi seara, la TVR, Ioana Mihaila.

Intrebata daca mai ajungem la imunizare colectiva in toamna, Mihaila a precizat: "Cred ca este posibil sa mai crestem ritmul de vaccinare sau macar sa-l mentinem ca si acum. Cred ca este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere sa reusim sa vaccinam mai mult in mediul rural, pentru ca acolo dorinta de vaccinare este mai redusa".

Mihaila a precizat ca eforturi sustinute trebuie sa faca medicii de familie, preotii, profesorii sau autoritatile locale sau asistentii sociali care "ar trebui sa se simta responsabili pentru comunitatea in care locuiesc".

"Probabil in cateva saptamani vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate - n.r)", a adaugat ministrul.

Intrebata cum vede valul patru, Mihaila a afirmat: "Daca vorbim de valul patru si cum ne pregatim, cred ca acele lectii pe care le-am invatat in celelalte valuri de pana acum trebuie sa ne invete sa fim mai flexibili, sa nu ajungem intr-o extrema sau alta, ne asteptam sa nu mai ajungem la aceasta incarcatura de pacienti pe care am avut-o in valurile doi si trei, pentru ca am avut un procent de persoane vaccinate si un alt procent de persoane care au trecut prin infectie, motiv pentru care, cel putin in acest moment, nu cred ca mai este cazul ca spitalele sa fie inchise pentru pacientii non-covid".

Referitor la reluarea cursurilor si daca copiii ar trebui sa mai poarte masca de protectie, Ministrul a afirmat: "Voi sustine ca, la interior, copiii sa ramana cu masca, cel putin cei care nu sunt vaccinati (...) Trebuie judecat si in functie de incidenta, se poate discuta si o masura de relaxare in interior. Totusi, lectia din Marea Britanie ne invata ca atunci cand a fost o relaxare a crescut numarul cazurilor".

 Articol citit de 1740 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Tot-la-vale
  11.06.2021, 08:01
  EXtraordinar !
  Fantastic! Cat de "specilaista" e dna ministru 😆😆😆 Dar daca nu ne epilam parul de pe picioare ce ni se intampla ? 😆😆😆
  tarfrad
  11.06.2021, 21:51
  Din păcate...
  Hai... gata!!!
  Ai trecut de a patra Vodkă...!
  Treci la culcare!
  Tot-la-vale
  13.06.2021, 18:32
  Comentariu de tot BEEP 😤
  al trolului folosit de z.com ca sa hartuiasca. Asa site, asa trol 😤
  MKitty
  11.06.2021, 07:48
  Transmite și ea mai departe din cele ce a fost învățată de superiori
  Te poți aștepta vreodată la vreun mesaj mai luminos din partea acesteia ?

  Never ever!
  Tot-la-vale
  11.06.2021, 08:03
  O politruca
  nu oate face altfel. De-o teapa cu Arah^at, pus si el de servicii sa ameninte si sa instaureze diktatura medicala, desi e o BEEP profesionala si un BEEP cu mii de morti pe constiinta, decorat de presedintele venit fe le Grivco si tinut in brate de servicii
  RexMundi
  11.06.2021, 07:40
  Serios ?
  Kokoana de la sanatateca ramas cu milioane de doze pe stok mostenite de Voicolesko et co iar baietii smekeri din sanatate raman fara lovele.... asta degeaba a facut medicina ,a uitat ca vara virozele gripale sunt aproape de zero....
  angel9913
  11.06.2021, 22:24
  Sa-i spuna cineva si lu' tanti ministreasa asta...
  ... ca campania da vaccinare din Romanica a fost declarata deja un succes (de catre matzu-Citzu, la odinul Magraonului Klaunus), si apoi s-o scoata din priza ca sa nu mai consume curent degeaba... :)

  Ar fi o masura simpla pt. Romanica si in perfecta concordantza cu noile directive economice "verzi" venite de la kolhoz ! :D
  Kogaion78
  11.06.2021, 00:19
  ciolacilor nu le pasa!.....mai fac 20k m. doar s-ajunga la putere!
  .......ei.....daimonii rosii...."crestineste" vor lovi pe cei "cazuti" in nevaccinare!......si iar sa vor uita la pontacshi ca la soare toti orientalosii!......uoccidentaloshii nevaccinati....poate ar trebii arestuiti!......
  gheu
  11.06.2021, 04:32
  Yo cred ca
  Ciolacii trebe sa mearga pe jos prin maracini.