Avertisment ANPC: Comisari falsi fac controale si incaseaza ilegal amenzi

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 11:56
5918 citiri
Avertisment ANPC: Comisari falsi fac controale si incaseaza ilegal amenzi
Foto: ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza operatorii economici ca exista comisari falsi care fac controale in numele ANPC si solicita plata unor amenzi.

"Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza operatorii economici in legatura cu existenta unor persoane care pretind ca sunt comisari ANPC sau CJPC si care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi.

Au aparut informatii ca falsii comisari ANPC au desfasurat astfel de activitati ilegale de control, prin utilizarea unor legitimatii asemanatoare cu cele oficiale", mentioneaza ANPC intr-un comunicat.

Reprezentantii institutiei pentru protectia consumatorilor sustin ca niciodata comisarii ANPC nu solicita operatorilor economici achitarea in numerar a eventualelor amenzi dupa terminarea controlului. "In cazul aplicarii de sanctiuni contraventionale, acestea se achita la Trezorerie si nu comisarilor aflati in control. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor va primi doar copia chitantei de varsamant.

Trebuie mentionat faptul ca membrii organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publica asupra deficientelor de calitate ale produselor si serviciilor si asupra consecintelor vatamatoare ale acestora pentru consumatori sau de a initia actiuni in justitie pentru apararea drepturilor si intereselor consumatorilor", subliniaza ANPC.

In acest context, autoritatea atrage atentia operatorilor economici sa solicite ordinul de serviciu in baza caruia se face controlul, sa verifice legitimatiile comisarilor care vin in control si sa anunte imediat Politia, in cazul in care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.

Pe de alta parte, institutia publica link-ul de pe pagina web a ANPC unde poate fi vizualizat modelul legitimatiei de control.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#inspectori falsi amenzi ANPC , #consumatori