Au inceput disponibilizarile la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea

Joi, 16 Mai 2013, ora 17:05 2530 citiri
Foto: nasul.tv

Aproximativ 600 de angajati de la combinatul Oltchim au primit joi preavizele pentru concedieri, a declarat liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

"Azi au fost inmanate preavizele de plecare acasa pentru 600 de salariati de la Valcea, urmand ca probabil in zilele urmatoare si cei de la Pitesti sa primeasca aceste preavize. Este un moment neplacut.

Nu stim care ar mai putea fi solutiile dar pana la urma oamenii vor pleca acasa cu alocatia de somaj la care se va adauga venitul de completare plus restante, tichete de masa si alte salarii prevazute in Contractul Colectiv de Munca in functie de cum va merge combinatul. Noi speram ca situatia combinatului se va imbunatati in viitorul apropiat", a precizat Cernev.

In urma cu o saptamana administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, anunta ca vor fi disponibilizati 900 de salariati, 600 de la Valcea si 300 de la Pitesti, dintr-o lista de 1.050 de persoane. Aceste persoane disponibilizate, mai spunea Piperea, vor primi drepturile banesti conferite prin Ordonanta 36.

Oltchim este cel mai mare agent economici cu capital de stat din judetul Valcea si a traversat in ultimele 9 luni cea mai grea perioada economica ajungand in ianuarie acest an sa intre oficial in procedura de insolventa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii