Atentionare de vant puternic. Rafalele vor ajunge in zonele montane la 90 de kilometri pe ora

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 14:10
2418 citiri
Atentionare de vant puternic. Rafalele vor ajunge in zonele montane la 90 de kilometri pe ora
Vant de munte FOTO Unsplash

Meteorlogii au emis o informare de vant puternic care intra in vigoare sambata dimineata, 27 februarie. Pana luni, la ora 10.00, vantul va sufla cu putere in intreaga tara, rafalele ajungand la munte pana la 90 de kilometri la ora.

"Din a doua parte a noptii de vineri spre sambata (26/27 februarie) vantul se va intensifica treptat, la inceput in nord-est si la munte, iar pe parcursul zilei de sambata (27 februarie) in cea mai mare parte a tarii. Duminica (28 februarie) si luni (1 martie) intensificari temporare ale vantului vor mai fi indeosebi in regiunile estice si in zona de munte", au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, se vor inregistra viteze la rafala, in general, de 45...55 km/h, iar in zona inalta a Carpatilor Meridionali se vor depasi 80...90 km/h.

La munte va ninge

La munte, in general la altitudini mai mari de 1.500 de metri, vor fi intervale in care va ninge, iar in estul teritoriului, indeosebi din a doua parte a noptii de duminica spre luni (28 februarie/1 martie), si pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra intr-un proces de racire ce se va resimti treptat in toate regiunile, astfel ca valorile termice se vor situa in jurul celor normale.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineata, 26 februarie, mai multe atentionari nowcasting cod galben de ceata densa si vizibilitate redusa in 16 de judete, valabile in orele urmatoare.

Mai puteti citi:

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a depus la munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, în urma ninsorilor din ultimele zile, la altitudini de peste 2200 de metri zăpada...
#vant, #munte, #rafale, #atentionare , #meteo