Agenţia Naţională a Medicamentului, despre Arbidol: ”Nu este autorizat în România. Nu a fost depusă nicio cerere de autorizare”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:28
3415 citiri
Agenţia Naţională a Medicamentului, despre Arbidol: ”Nu este autorizat în România. Nu a fost depusă nicio cerere de autorizare”
Medicamentul Arbidol nu este autorizat în România

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează, miercuri, că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră şi nici nu a fost depusă vreo cerere de autorizare. Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia că sunt medici care recomandă acest medicament.

”Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Menţionăm că acest produs farmaceutic, cu denumirea comerciala Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională a Medicamentului, într-un comnicat de presă.

Sursa citată precizează că în Republica Moldova, pot fi găsite însă produse cu aceeaşi substanţă activă – umifenovir - fiind vorba de: Arbivir -Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B) sau Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA).

”În prospectul preparatelor cu conţinut de Umifenovir nu există informaţii privind administrarea lui împotriva infecţiei provocată de COVID-19”, anunţă agenţia.

Agenţia Naţională a Medicamentului precizează că “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

”Referitor la unitatea de fabricaţie din Rusia a medicamentului Arbidol, este necesar ca aceasta să deţină o autorizaţie de fabricaţie/un certificat de bună practică de fabricaţie emis de o autoritate competentă din UE. Precizăm că nu a fost depusă, până în prezent, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nicio cerere de autorizare a Arbidol sau a altui medicament care să conţină umifenovir”, a mai transmis sursa citată.

Cu toate acestea, mai mulţi specialişti atrag atenţia că există medici care prescriu astfel de produse, existând chiar o contrabandă cu acest medicament.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 9 noiembrie, că familia sa a cumpărat medicamente antivirale, respectiv Arbidol, pentru tratarea COVID de la o persoană care ”le aducea din Moldova”.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#arbidol, #medicament, #autorizatie, #covid, #tratament , #medicamente
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Se vede pe cutie ca e special facut contra covidului!!! E buuun!!!
Poza Constant
Constant
rank 5