Anuntul oficial al Patriarhiei Romane: Slujba de binecuvantare a Noului An va fi devansata in contextul restrictiilor COVID-19

Marti, 22 Decembrie 2020, ora 14:59 2610 citiri
Slujba anului nou/Patriarhia.ro

Patriarhia Romana a transmis marti, 22 decembrie, ca slujba de binecuvantare a Noului An va avea loc imediat dupa slujba de seara din ziua de 31 decembrie, in contextul restrictiilor de circulatie impuse de autoritati din cauza pandemiei noului coronavirus.

"In contextul prelungirii starii de alerta, in care deplasarea in afara domiciliului este interzisa dupa ora 23.00, dar si al recomandarilor speciale ale autoritatilor pentru perioada de sarbatori, slujba de binecuvantare a Noului An, care se savarsea la miezul noptii trecerii dintre ani, va fi savarsita anul acesta imediat dupa slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020", a transmis biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Termenului de origine slava Vecernie si celui de provenienta greco-latina vesperina le corespunde in traducere romaneasca expresia slujba de seara sau slujba (oficiul) ce se va face la vremea serii. Vecernia avea loc la inceput dupa apusul soarelui; astazi, ora pentru oficiul Vecerniei este fixata in general in cursul dupa-amiezii, inainte de apusul soarelui.

Fara precedent in istoria CCR: Valer Dorneanu face "precizari" despre cum s-a deliberat in cazul numirii lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

VIDEO Nou derapaj scandalos din partea unui preot ortodox: "La spitalul din Constanta, doctorii omoara oameni cu testul covid"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com