Dr. Fauci: "Este posibil ca Statele Unite sa nu aiba nevoie de vaccinul AstraZeneca"

Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 08:55
4622 citiri
Dr. Fauci: "Este posibil ca Statele Unite sa nu aiba nevoie de vaccinul AstraZeneca"
Anthony Fauci FOTO Wikipedia

Dr. Anthony Fauci, reputat expert american in boli infectioase si cel care ghideaza raspunsul national la criza provocata de Covid-19, a declarat pentru Reuters ca e posibil ca Statele Unite sa nu aiba nevoie de vaccinul anti-Covid dezvoltat de Oxford si AstraZeneca chiar daca primeste aprobarea Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor.

Vaccinul, considerat initial un punct de reper in lupta impotriva pandemiei de Covid-19, este pus sub semnul intrebarii de la finalul anului trecut, desi a fost aprobat spre utilizare de urgenta in zeci de tari, nu si in SUA.

De ce nu are Romania un epidemiolog sef ca Anthony Fauci sau Tegnell. "Romania a intrat in pandemie cu un deficit major in intelegerea informatiei medicale"

Fauci, director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases si consilier sef la Casa Alba, a spus ca SUA au incheiat suficiente contracte cu alti producatori de vaccinuri pentru a-si imuniza intreaga populatie si, posibil, chiar pentru a fi administrate doze suplimentare in toamna.

Intrebat daca vaccinul AstraZeneca va fi folosit in SUA, el a spus: "Asta e inca in aer. Senzatia mea este ca, avand in vedere relatiile contractuale pe care le avem cu mai multe companii, avem suficient vaccin pentru a asigura necesarul nostru fara a invoca AstraZeneca".

La finalul anului trecut, compania farmaceutica si Universitatea Oxford au publicat rezultatele dintr-un studiu cu doua valori de eficacitate diferite, dupa o eroare de dozaj. In luna martie a acestui an, mai multe tari din lume au suspendat temporar administrarea acestui ser, dupa ce au fost raportate cazuri de evenimente tromboembolice.

VIDEO Anthony Fauci a castigat un premiu creat de un om de afaceri nascut in Romania

Tot in luna martie, o agentie americana a spus ca datele emise de companie au oferit o imagine incompleta a eficacitatii vaccinului. Cateva zile mai tarziu, AstraZeneca a publicat rezultatele care arata o diminuare usoara a acesteia.

Fauci a mai declarat: "Daca va uitati la numarul de doze pe care le vom primi, cantitatea pe care o putem lua de la J&J, Novavax si Moderna, daca contractam mai multe, este posibil sa putem gestiona orice administrare suplimentara de doze, dar nu pot spune asta cu siguranta".

La jumatatea lunii martie, Medicul Anthony Fauci spunea ca vaccinul AstraZeneca impotriva coronavirusului este probabil foarte bun, insa o comisie independenta de revizuire a fost ingrijorata de date care ar putea induce in eroare, prezentate intr-un comunicat de presa de saptamana aceasta al companiei farmaceutice, transmite Reuters.

"Probabil este un vaccin foarte bun", a declarat marti dr. Fauci, care este si directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#anthony fauci, #vaccin AstraZeneca, #aprobare SUA , #vaccin AstraZeneca
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
cum mama dreacului sa aveti voi necoie,de Astra Zeneca ? voi va