Angajatii Circului Globus: Animalele sunt tratate foarte bine. Mai bine nu se poate. Fara ele circul va muri

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 21:12
5202 citiri
Angajatii Circului Globus: Animalele sunt tratate foarte bine. Mai bine nu se poate. Fara ele circul va muri
Foto: Facebook/Circul Globus

Angajatii Circului Globus din Capitala sustin ca daca legea va fi modificata astfel incat animalele sa nu mai poata fi folosite in spectacole, "circul va muri", acestia spunand ca animalele de la circ sunt tratate foarte bine, iar problema interzicerii folosirii lor trebuie tratata cu diplomatie.

Angajatii Circului Globus din Capitala nu sunt de acord cu proiectul Primariei Generale a Capitalei prin care se doreste interzicerea folosirii animalelor in circuri si nici cu petitia ONG-urilor aparuta in mediul online, care are acelasi obiectiv. Cele doua initiative au fost luate dupa ce, saptamana trecuta, 11 animale au murit intr-un incendiu izbucnit intr-o cladire ce apartinea Circului Globus.

Unul dintre colaboratorii Circului Globus, care nu a dorit sa isi dezvaluie identitatea, a declarat ca daca animalele vor fi interzise definitiv in spectacole, "circul va muri".

"Circul a fost nascut de pe timpul romanilor. Acolo are radacinile, cu gladiatorii care se luptau cu animale. Intre timp, a evoluat. Evolutia a fost astfel incat in ziua de astazi fac parte din familia celui care le dreseaza, din ambientul nostru. Problema se pune ca in momentul in care aceste animale vor fi interzise definitiv, circul va muri. Circul nu poate exista fara animale. Motivul este ca adultii inteleg altfel, dar copiii sunt atrasi de animale. Bineinteles ca le place sa vada trapezisti, acrobati, dar intreaba unde sunt animalele", a declarat unul dintre acrobatii Circului Globus.

Barbatul a spus ca animalele sunt bine tratate de ingrijitorii de la circ si ca o concluzie trebuie trasa abia dupa ce reprezentantii de ONG-uri si cei ai circului vor discuta impreuna cu diplomatie pe marginea acestui subiect.

"Animalele de la circ sunt tratate foarte bine. Cred ca mai bine de atat nu se poate. Eu sunt acrobat, dar am fost tot timpul impresionat de animale. Sunt o companie extraordinara. Sunt cei mai buni prieteni, cand ai probleme transmit iubirea, afectiunea sincera. Lumea trebuie sa inteleaga. E contradictia asta intre cei care sustin drepturile animalelor si care nu se inteleg cu oamenii de la circ. Trebuie diplomatie.

Si unii si altii trebuie sa comunice, sa se impace ambele tabere. Fiecare are dreptate in felul lui. Trebuie ascultati toti, analizat bine, sa se adune si sa dezbata. Am vazut la televizor cazuri in care animalele sunt maltratate de stapani. E ceva oribil. Noi iubim animalele, suntem cei mai mari iubitori de animale, nu ca ONG-urile. Nu generalizez lucrurile. La o concluzie se poate ajunge abia dupa ce sunt ascultati toti, din ambele parti", a mai spus barbatul.

O alta angajata a circului a declarat ca nu este necesara folosirea violentei pentru a dresa animalele si s-a aratat foarte deranjata de intentiile Primariei Capitalei si ale ONG-urilor.

"Animalele sunt hranite bine, stau in conditii bune. Dresajul nu se face doar prin violenta. Cum poate intra un dresor in cusca unui tigru daca il bate? Nu vreau sa vorbesc despre acea petitie, suntem foarte suparati pe tema asta", a declarat femeia.

In prezent, in 21 de state din intreaga lume este interzisa folosirea animalelor salbatice, fie in circuri, fie in general. In Europa au fost impuse interdictii in 14 state.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#animale Circ Globus, #incendiu circ Globus , #Bucuresti