Anchetă în Suceava după un marș pentru deschiderea școlilor la care au participat sute de copii și părinți. Manifestarea a fost condusă de un primar antivaccinist

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 09:54 1444 citiri
Copiii au protestat alături de părinți FOTO: Captură Monitorul de Suceava

Oamenii au mers 10 kilometri pe jos până în fața Inspectoratului Școlar din Suceava pentru a transmite că învățământul online nu este eficient.

Evenimentul a fost organizat în urmă cu o săptămână, pe 10 noiembrie. Acum, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a deschis o anchetă și a cerut Prefecturii Suceava să verifice dacă minorii au fost expuși la situații de risc.

Aproape 100 de elevi și părinți din comuna Bosanci, în frunte cu primarul Neculai Miron, un antivaccinist declarat, au mărșăluit 10 kilometri până la Inspectoratul Școlar din municipiu, pentru a protesta împotriva funcționării online a școlilor unde rata de vaccinare este scăzută. Pe drum, s-au alăturat marșului participanți și din alte sate învecinate, astfel că în fața Inspectoratului Școlar din Suceava au ajuns circa 500 de oameni, conform Monitorul de Suceava

Părinții s-au plâns că învățământul online nu este eficient, iar primarul Neculai Miron, un antivaccinist declarat, a vorbit despre „încălcări flagrante ale guvernanților, cu privire la principiile fundamentale ale libertății, ale democrației, încălcări care le îngrădesc copiilor dreptul la educație”.

O delegație a lor a fost primită la discuții de conducerea inspectoratului. Pe lângă tema principală - deschiderea fizică a școlilor - inspectorii au atras atenția și asupra faptului că la marș au fost aduși copii și puși să meargă 10 kilometri pe jos.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News