Ancheta la spitalul din Arad, dupa ce o femeie a reclamat ca a stat incuiata 6 ore intr-un salon cu o pacienta care a murit

Marti, 14 Aprilie 2020, ora 18:52
4476 citiri
Ancheta la spitalul din Arad, dupa ce o femeie a reclamat ca a stat incuiata 6 ore intr-un salon cu o pacienta care a murit
Foto: Arhiva Pixabay

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad a deschis o ancheta interna dupa ce o femeie a reclamat ca a stat incuiata timp de sase ore intr-un salon cu o pacienta care a murit din cauza coronavirusului. Un medic a demisionat dupa ce s-a constatat ca nu si-a indeplinit corespunzator atributiile, iar un altul a fost inlocuit.

Reprezentantii SCJU spun ca saloanele sunt incuiate pentru a preveni contaminarea, dar spun ca "ingrijorator este, in acest context, faptul ca este posibil ca in spatele usilor inchise nevoile unor pacienti sa fie ignorate de cadrele medicale, situatie pe care incercam sa o corectam prin schimbarile operate in organigrama sectiei".

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad a inceput verificari interne la Sectia de Boli Infectioase Adulti COVID-19 (cladirea din strada Stephan Ludwig Roth), in urma unor sesizari aparute luni seara.

"In urma verificarilor s-a constatat ca medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu si-a indeplinit corespunzator atributiile de serviciu.

Drept urmare, dr. Negrescu si-a inaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicina interna", se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de SCJU Arad.

Referitor la pacienta care a decedat si ar fi ramas sase ore in salon, SCJU Arad arata ca acest aspect inca se verifica pentru a stabili exact cine se face vinovat.

"In ceea ce priveste afirmatiile referitoare la inchiderea pacientilor in saloane, mentionam ca aceasta procedura se aplica la nivel national si este o masura de precautie pentru a nu contamina partea decontaminata a sectiei.

Ingrijorator este, in acest context, faptul ca este posibil ca in spatele usilor inchise nevoile unor pacienti sa fie ignorate de cadrele medicale, situatie pe care incercam sa o corectam prin schimbarile operate in organigrama sectiei", adauga reprezentantii spitalului.

Ei mentioneaza ca, la pacientii care nu sunt in stare grava, medicul intra dimineata pentru evaluarea starii pacientului, dar si ori de cate ori este solicitat.

"Referitor la ancheta derulata in cazul Sectiei de Medicina a Muncii cu privire la modul in care s-au realizat internarile pe sectie, ce s-a intamplat cu pacienta decedata si la cum au fost tratati pacientii, va informam ca au fost sesizate autoritatile abilitate", mai scrie in comunicat.

Ancheta a inceput dupa ce o pacienta a reclamat ca a stat timp de sase ore in acelasi salon cu o femeie care a murit din cauza coronavirusului, usile salonului fiind incuiate.

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#demisii spital Arad, #coronavirus Arad, #Covid Arad, #demisii coronavirus , #medici