Anastase: In afara de istericale, ONG-urile pentru protectia animalelor nu au facut nimic

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 20:41 2142 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Roberta Anasase acuza ca organizatiile non-guvernamentale care se ocupa de protectia animalelor nu au facut nimic "in afara de istericale", precizand ca ea nu a votat legea privind eutanasierea cainilor.

"ONG-urile pe animale, in afara, scuzati-ma ca sunt asa de dura, dar este o realitate, de istericale, nu au facut nimic, cea mai mare parte dintre ele", a afirmat Roberta Anastase, marti, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Ea a relatat o discutie pe care avut-o cu fostul primar al Ploiestiului, care i-a povestit cum, la o intalnire cu iubitorii de animale din Ploiesti, le-a promis acestora ca primaria va construi inca un adapost pentru maidanezi si le-a cerut reprezentantilor acestor ONG-uri sa-l ajute la strangerea de semnaturi de la ploiesteni in favoarea acestei initiative, lucru pe care acestia l-au refuzat.

Chiliman, despre maidanezi: Legea este schioapa. Unele ONG-uri au ajuns "masini de facut bani"

Roberta Anastase a spus, de asemenea, ca nu a votat legea care permite eutanasierea cainilor comunitari nerevendicati sau adoptati, abtinandu-se de la vot.

Anastase a mai spus ca, in opinia sa, principala problema legata de gestionarea acestei situatii o reprezinta faptul ca multi dintre detinatorii de caini de rasa comuna nu-si sterilizeaza animalele, iar atunci cand acestea se inmultesc arunca puii pe strazi, fara a incerca sa le gaseasca stapan.

"Problema este sa pornim de la cauza, ca daca nu oprim productia tu degeaba faci un carnagiu la nesfarsit", a adaugat Anastase.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News