Revolta unui medic israelian amenințat și înjurat într-un spital din România. „Are pretenția să-mi spună mie cum să-l tratez și apoi amenință că ne dă foc”

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 21:00
12312 citiri
Revolta unui medic israelian amenințat și înjurat într-un spital din România. „Are pretenția să-mi spună mie cum să-l tratez și apoi amenință că ne dă foc”
Medicul ATI-ist, Amin Zahra, este surpris de amenințările primite de medici în spitalele din România FOTO Facebook/Amin.Zahra

Medicul israelian Amin Zahra, devenit cunoscut în mediul online pentru postările sale pertinente la adresa celor care induc în eroare românii propovăduind idei false despre pandemia COVID-19, este șocat de amploarea fenomenului în România.

Doctorul susține că este convins că antivacciniști există și în alte colțuri ale lumii, dar nu se manifestă cu o asemenea intensitate și atât de vocal.

Medicul Amin Zahra susține că în țara sa natală, medicul este extrem de respectat și nimeni n-ar îndrăzni să amenințe cu moartea sau să injure un doctor, așa cum se întâmplă în România.

”Nu pot să neg că nu sunt și în alte țări, dar nu într-un număr atât de mare, exclus așa ceva. Din zona în care vin eu, medicul are un statut, este respectat, indiferent că sunt medici mai bine sau mai slab pregătiți. Nu se pune problema de a fi amenințat medicul, de a fi înjurat, de a fi umilit. Trăim chestia asta în România! Un om care a trăit toată viața lui pe ajutor social neasigurat și vrea cel mai bun tratament, înjură medicii, amenință că dă foc la spital. Aici vorbim déjà de altceva”, a declarat, pentru ziare.com, medicul israelian.

Întrebat dacă și el a fost amenințat de către pacienții pe care îi tratează în România, acesta a mărturisit că se confruntă cu astfel de situații frecvent, iar amenințările și înjurăturile vin chiar din partea celor care ”au trăit toată viața lor din ajutor social”.

”Adică a trăit toată viața lui pe ajutor social și vine și are pretenții să-mi spună mie cum să-l tratez? Dacă îl intubez sau nu? Apoi mai ești și înjurat și amenințat că dă foc la spital, sparge geamuri. Am ajuns aici la un nivel de junglă, cam asta e!”, se revoltă medicul Amin Zahra.

Acesta este indignat că în România medicii nu sunt respectați, nu le sunt recunoscute studiile de cel puțin 12 ani, cât este necesar pentru a devein medic ATI-ist, specializarea în care profesează Amin Zahra. Mai mult, doctorul este surprins că li se permite unor voci publice să ”vină cu aberații”, să amenințe medicii și să îndemne la violență.

”Într-o țară unde este respectat medicul, nu cred că este permis să iasă cineva, vocile astea pe care le vedem noi, Șoșoacă, Dana Budeanu sau oricine altcineva și să aibă ele dreptul să vină cu tot felul de aberații, să acuze medicii și să îndemne la violență. Aici este o lipsă de legi. Așa ceva nu ar trebui să existe. Da, ai dreptul la liberă exprimare, dar într-un mod bazat pe argument. Nu pot să vin eu să spun că nu există cancer și să încep să spun că medicii care fac radioterapie și chimioterapie sunt niște criminali, care vor să facă doar bani. Așa, oricine poate să vină să spună niște aberații și să le promoveze”, a precizat medicul Amin Zahra.

”De ce nu ai apelat la cei pe care-i urmărești pe Facebook, Dana, Diana și Dan”

De altfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde este urmărit de mii de persoane, doctorul Zahra se întreabă ironic de ce bolnavii care nu au crezut până acum în medici nu se duc să se trateze la cei ”3D, Dan, Dana și Diana de pe Facebook”

”De două luni se spune că nu sunt locuri în secțiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale și medicii stau la țigară.

Și dacă printr-o minune ajunge pacientul în secția de ATI, “tu” ce zici!?

Păi dacă am fost nesimțit încă de la început, hai să continui și acum …și ce faci!?

Da, îl înveți pe medic medicina!

Suntem sunați să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanțe avem voie să folosim!

Și acum eu îi întreb… Când ai văzut că se simte rău de ce nu ai apelat la cei 3D, pe care-i urmărești și de sfatul cărora asculți pe Facebook (Dana, Diana și Dan)!?”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Medicul israelian avertizează însă că oricum sistemul medical românesc este depășit ”și în condiții normale, nu doar în perioadă de pandemie”, fiind nevoie de spitale noi, ”nu mai merge cu renovatul, nu mai merge cu cârpeli”, a concluzionat Amin Zahra.

Absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara, medicul israelian a lucrat până în vara anului trecut sub coordonarea profesorului Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă, la Spitalul Clinic din Timișoara. De aproape un an și jumătate Amin Zahra s-a transferat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, la secția ATI a unității medicale, pentru a veni în sprjinul colegilor din Prahova care nu mai făceau față valului de bolnavi infectați cu SARS-CoV-2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințare pentru șefii sportului românesc: ”Cred că le va veni mintea la cap”
Amenințare pentru șefii sportului românesc: ”Cred că le va veni mintea la cap”
Preşedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că federaţia a câştigat un proces împotriva Agenţiei Naţionale pentru Sport, iar ANS trebuie să...
Preşedintele Iranului amenință cu ”un răspuns dur” şi ”dureros” în cazul unor represalii israeliene FOTO
Preşedintele Iranului amenință cu ”un răspuns dur” şi ”dureros” în cazul unor represalii israeliene FOTO
Ebrahim Raisi, preşedintele Iranului avertizează că „cea mai mică acţiune” a Israelului împotriva intereselor Iranului va provoca un răspuns dur al republicii islamice, citat într-un...
#medic, #ATI, #Facebook, #amin zahra, #amenintare, #injuratura, #doctori , #medici