Două magazine Mega Image și un Carrefour din București, închise de ANPC. Amenzi de 45.000 de lei aplicate VIDEO

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 19:514574 citiri
Două magazine Mega Image și un Carrefour din București, închise de ANPC. Amenzi de 45.000 de lei aplicate VIDEO
Magazine amendate de ANPC FOTO / ANPC

ANPC a amendat joi, 25 noiembrie, trei magazine care aparțin lanțurilor de retail Mega Image și Carrefour, cu 45.000 de lei.

Este vorba despre două magazine Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și unul Carrefour Market din Șos Pantelimon nr. 249.

Controalele au vizat modul în care operatorii economici care comercializează produse alimentare respectă prevederile legale din domeniu, ținând cont că ne aflăm la începutul sezonului marcat de sărbătorile de iarnă, moment în care achiziția de astfel de produse se intensifică, a precizat instituția.

Cele mai importante deficiențe întâlnite de comisarii CRPCR București-Ilfov au fost:
- expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor) a diferite produse tratate termică, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum și un strat grosier de grăsime
- prezența, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafața, precum și a unui grad avansat de uzură, mucegai
- aceeași situație întâlnită și la vitrina raionului de pește sau la cea cu produse lactate
- prezența, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de funcționarea precară a agregatelor și resturi alimentare.
- comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete
- comercializare de produse congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare
- utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată.

În urma neregulilor constatate, inspectorii au mai decis retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse și propunerea a câte unei sancțiuni de suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni.

”Nicio zi fără curățenie!

Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi președintele acestei instituții.
Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri.

Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a transmis președintele ANPC, Mihai Culeafă.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News