Ambasada SUA din România a anulat toate programările pentru vizele de turism și afaceri: "Vom continua să acceptăm programări în regim de urgență"

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 16:094870 citiri
Ambasada SUA din România a anulat toate programările pentru vizele de turism și afaceri: "Vom continua să acceptăm programări în regim de urgență"
Turistă în aeroport FOTO Pixabay

Ambasada SUA de la București a anunțat joi, 14 octombrie, că toate programările pentru vizele de turism și afaceri se vor anula pe termen nelimitat.

Motivul invocat de autoritățile americane este creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 în România.

Singurele programări care sunt în continuare acceptate sunt cele în regim de urgență pentru deplasări esențiale.

Din cauza condițiilor locale și creșterea rapidă a cazurilor de infectare cu virusul COVID în România, din păcate, va trebui să anulăm toate programările pentru vizele de turism/afaceri. Vom continua să acceptăm programări în regim de urgență pentru deplasările esențiale. Nu luam în considerare cererile pentru călătorii în scop turistic/de afaceri (vacanță, vizitarea familiei, întâlniri de afaceri etc.). Deplasările esențiale sunt cele cu scopul de a sprijini infrastructura critică din S.U.A. sau urgențe medicale.”, se arată în comunicat.

Taxa de interviu care a fost deja achitată rămâne valabilă timp de un an, de la data efectuării plății.

“Pentru solicitanții care au plătit deja taxa de interviu (MRV), aceasta rămâne valabilă timp de un an de la data efectuării plății sau până la data de 30 septembrie 2022, luându-se în considerare termenul cel mai îndepărtat.

Înțelegem neplăcerile și frustrarea cauzate, de aceea facem tot posibilul pentru a acomoda persoanele care trebuie să călătorească, dar, în același timp, reducând riscul pentru angajați și aplicanți. Vom continua să oferim cât mai multe servicii posibile, luând în calcul situația curentă, și vom reevalua/redeschide cât de repede posibil.”

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News