Am testat platforma de informare despre COVID, laudata de primarul Tudorache: Promite mult si livreaza mai nimic

Vineri, 08 Mai 2020, ora 10:35
3610 citiri
Am testat platforma de informare despre COVID, laudata de primarul Tudorache: Promite mult si livreaza mai nimic
Foto: Pagina Situatii de Urgenta a Primariei Sectorului 1

La inceputul lunii aprilie, SAP Romania si Primaria Sectorului 1, alaturi de Red Point Software Solutions, anuntau lansarea unui punct unic de informare despre noul coronavirus pe site-ul institutiei.

"Traim vremuri dificile, fara precedent. Avem nevoie de toate resursele pentru a putea trece cu bine de aceasta perioada, cu totii, ca societate. Aplicatia instalata cu sustinerea SAP si Red Point Software Solutions ne permite sa oferim sprijin comunitatii si sa colectam feedback-ul cetatenilor, atat de necesar in momentele acestea", spunea atunci Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Edilul si cei care au realizat platforma punctau atunci ca "scopul sau este de a oferi cele mai actualizate si utile informatii intr-un singur loc, fara a fi nevoie ca cetatenii sa viziteze paginile mai multor institutii" si ca "sistemul este interactiv, functionand ca un punct de triaj, utilizatorul reusind sa ajunga la cazul specific de interes printr-o navigare usoara, iar informatiile sunt actualizate constant".

Am intrat si noi pe pagina Situatii de Urgenta a Primariei Sectorului 1 pentru a vedea cum functioneaza aceasta platforma laudata si am fost "intampinati" de un chestionar.

Acesta incepe cu intrebarea: "Cum poate Primaria Sectorului 1 sa va ajute (bifati toate situatiile care se aplica)" la care ai variante de raspuns:

Daca optezi pentru varianta "Caut sa imi reduc riscurile de infectare COVID-19", primesti urmatorul raspuns "Daca sunteti in cautarea de recomandari pentru a reduce riscul imbolnavirii cu COVID-19... Va rugam sa accesati urmatoarele resurse:

Directia de Sanatate Publica Bucuresti care va furnizeaza informatii oficiale cu referire la COVID-19", ceea ce nu inseamna deloc ca gasesti toate informatiile in acelasi loc si ca nu trebuie sa accesezi paginile altor institutii, asa cum promiteau initiatorii proiectului.

Mergand mai departe, primesti urmatorul mesaj: "Daca aveti nevoie de informatii suplimentare despre COVID-19, va rugam apelati DSPB la: 021.642.22.26; 021.642.28.29; 021.642.20.07".

La pasul urmator esti intrebat daca doresti sa primesti email cu actualizari ale situatiei si informatiilor prezentate deja si, daca vrei, trebuie sa iti lasi datele de contact. Si apoi urmeaza momentul feedbackului, cand esti intrebat "Cat de utile gasiti informatiile de pana acum?" si daca "Ati gasit informatia cautata?".

Mergand pe alt scenariu, si anume cel in care esti suspect sau confirmat cu COVID-19, esti intrebat daca "Aveti in acest moment simptome specifice? Acestea sunt de obicei febra, tuse si/sau dificultati in respiratie".

In cazul raspunsului "Nu", esti sfatuit ca "Daca aveti totusi motive de ingrijorare, va rugam contactati imediat medicul dumneavoastra de familie".

Daca raspunsul tau este "Da", atunci esti sfatuit sa contactezi medicul de familie si sa il anunti despre simptomele pe care le ai si sa consulti site-ul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sau al Ministerului Sanatatii (ms.ro). Urmand apoi aceleasi informatii cu numerele de telefon de la DSP si intrebarile despre cat de multumit ai fost de acest serviciu.

Daca vrei sa afli informatii cu privire la COVID-19 in Sectorul 1, ai si mai putini pasi de urmat, pentru ca imediat esti sfatuit sa intri pe site-ul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

Daca vrei informatii despre COVID-19 in general, atunci esti intrebat ce tip de informatie cauti si ai de ales intre: scoli, afaceri, furnizor de servicii medicale, media sau public public. Cum era de asteptat, daca selectezi varianta scoli, esti trimis catre site-ul Ministerului Educatiei.

La varianta afaceri si furnizor de servicii medicale, esti sfatuit sa mergi pe site-ul Ministerului Sanatatii. Pentru media si public general esti redirectionat catre Directia de Sanatate Publica Bucuresti.

Despre aceasta platforma a vorbit pe Facebook si europarlamentarul Clotilde Armand, care o caracterizeaza despre un "chestionar cu cinci bife si doua intrebari".

"Primarul, pandemia si digitalizarea...

Dl primar Tudorache a anuntat cu mare alai luna trecuta ca a lansat o 'platforma' care ofera 'informatii exacte si actualizate cu privire la principalele probleme cauzate de pandemia de coronavirus' impreuna cu o multinationala din domeniul IT.

Stiti cum arata platforma resprectiva? Priviti imaginea. Este un chestionar cu cinci bife si doua intrebari. Asta ca sa stiti ce inseamna in anul 2020 ideea de 'digitalizare' pentru dl primar Tudorache.

Nici nu vreau sa stiu cat a costat 'platforma'", a scris Armand pe Facebook.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#platforma informatii coronavirus sector1, #informatii COVID19 sector 1 , #primaria