Un pianist și un patron al unui magazin de piese auto, în Consiliul de Administrație al unor spitale: „Sunt sute de astfel de situaţii”

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 07:40 3510 citiri
Ministrul Sănătății a anunțat că în Consiliul de Administrație al unui spital a ajuns un pianist FOTO Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că a descoperit ”sute de situaţii” în care persoane care nu au nicio treabă cu sistemul de sănătate sunt reprezentanţii ministerului în Consiliile de Administraţia ale unor spitale. ”Probabil că făcea parte din strategia de depolitizare”, a transmis ministrul, dând exemplul unui pianist şi al unui proprietar de magazin de piese auto.

Alexandru Rafila a afirmat, luni seară, la România TV, că a găsit după preluarea funcţiei o situaţie care l-a frapat, în multe consilii de administraţie ale spitalelor fiind ”persoane care nu au niciun fel de treabă cu sistemul de sănătate”.

”Un domn care e pianist, altul care avea un magazin de piese auto. Mie mi se pare foarte ciudat. Trebuie să găsim nişte soluţii la nivelul acestor spitale (...) Bunul mers ţine de un CA are cunoaşte tipul acela de activitate. Şi un pianist poate să fie foarte util că mai linişteşte administraţia spitalului, dar chestia asta mi s-a părut absolut incredibilă”, a afirmat Rafila.

Acesta a precizat că ”probabil că făcea parte din strategia de depolitizare”.

”Trebuie să evaluăm că sunt sute de astfel de situaţii (...) trebuie să fie persoane care au cea mai mică legătură cu sistemul de sănătate”, a adăugat Rafila, întrebat dacă va menţine aceste persoane în funcţii.

În guvernarea PNL-USR-UDMR, Ministerul Sănătăţii a fost deţinut de USR, prin Vlad Voiculescu şi apoi Ioana Mihăilă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News