Ajutoare pentru incalzire, la iarna, pentru familiile cu venituri reduse. Vezi cat da statul

Marti, 27 August 2013, ora 21:58
8160 citiri
Ajutoare pentru incalzire, la iarna, pentru familiile cu venituri reduse. Vezi cat da statul

Familiile cu venituri mici vor primi ajutoare de incalzire, pentru iarna urmatoare, potrivit unei ordonante pentru pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece.

"Ordonanta adoptata de Guvern urmareste realizarea unei protectii sociale focalizate pentru cele mai defavorizate segmente ale populatiei in perioada sezonului rece 2013 - 2014 ca urmare a cresterii de preturi la gaze naturale si energie electrica", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, se ajusteaza cuantumul ajutoarelor pentru incalzirea cu gaze naturale si se asigura acoperirea cresterii de 6 % a pretului la gazele naturale. De asemenea, se introduc ajutoare pentru incalzirea cu energie electrica. Ajutoarele vor varia intre 240 lei pentru familiile/persoanele cu venituri pana la 155 lei/persoana si 48 lei pentru venituri de pana la 615 lei/persoana.

In comunicat se mai arata ca se mentine sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor cu energie termica in sistem centralizat si se introduce indicatorul social de referinta (ISR) ca element de raportare a cuantumului ajutoarelor si nivelurilor de venituri.

Totodata, prin ordonanta, se introduce procedura solicitarii de informatii de catre primar de la institutiile/autoritatile competente, pe baza de protocol sau, dupa caz, de la solicitantul ajutorului de documente justificative privind componenta familiei, veniturile realizate si situatia juridica a locuintei.

Nu in ultimul rand, se introduce si ancheta sociala ca mijloc de verificare a indeplinirii conditiilor de acordare a ajutoarelor, in situatiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative.

In ce priveste ajutoarele de incalzire cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri, se propune plata acestora la inceputul sezonului rece.

Guvernul anunta ajutoare la incalzire - Cine vor fi beneficiarii si cati bani primesc (Video)

La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a pregatit un proiect de ordonanta prin care stabileste cine va primi ajutoare pentru incalzire, in sezonul rece 2013-2014. S-a stabilit astfel indicatorul social de referinta (ISR) ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor si nivelurilor de venituri, valoarea acestuia fiind de 500 lei.

In plus, sunt definiti si consumatori vulnerabili, drept persoanele singure/familiile care nu-si pot asigura mentinerea locuintei in conditii adecvate de temperatura si ale caror venituri medii lunare pe membru de familie sunt situate intre 1,572 ISR (786 lei) in cazul familiilor si 2,164 ISR (1.082 lei) in cazul persoanei singure.

F.N.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#ajutoare incalzire familii salarii mici, #familii venituri mici ajutor caldura , #radet