Aflatoxina in lapte: este sau nu este?

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 12:32
2614 citiri
Aflatoxina in lapte: este sau nu este?
Foto: Arhiva

Dupa ce mai multe produse lactate au fost retrase de pe piata in ultima vreme, din cauza suspiciunilor de depasire a nivelului admis de aflatoxina, laboratoarele au dat verdictul: avem produse care pot fi consumate in siguranta in magazine, riscurile de contaminare cu aflatoxina nu exista si putem consuma fara probleme lactate.

Discutiile din ultima perioada despre laptele cu nivel crescut de aflatoxina au produs ingrijorare in ceea ce priveste siguranta consumului de lactate. Dar nu avem motive de neliniste.

Iata rezultatele testelor unei companii germane cu traditie de peste 100 de ani: "Sistemul nostru de Management al Calitatii include si monitorizarea permanenta a nivelului de aflatoxina atat din materia prima folosita cat si din produsele lactate finite. Monitorizarea nivelului de aflatoxina face parte din setul curent de teste pentru siguranta alimentara practicat de Grupul Muller.

Aditional, am trimis mostre din materia prima pe care o utilizam si mostre din produsele finite, in laboratoare externe, independente, acreditate, pentru a verifica daca nivelul de aflatoxina este corespunzator. Noi putem confirma ca nicio mostra din materia prima sau din produsele finite nu a prezentat excedent al nivelului de aflatoxina", a declarat i.V Dr. Bernd Bruger, Head of Central Quality Management al Grupului Muller.

Laptele, un produs important in alimentatie

Declansarea crizei aflatoxinei din lapte a speriat multi romani, motiv pentru care majoritatea au evitat sa mai consume produse pe baza de lapte.

Specialistii recomanda insa sa nu ne ferim de consumul de lapte si sa nu neglijam importanta lactatelor in alimentatie. Pe langa proteine si calciu, laptele contine o serie de nutrienti care contribuie la starea generala de sanatate si influenteaza controlul greutatii.

Dar este la fel de important si sa alegem lactate sigure pentru consum. Dr. Bernd Bruger spune despre produsele Muller ca "sunt realizate in Germania, la cele mai inalte standarde europene de calitate. Fermierii germani care ne furnizeaza laptele sunt obligati sa respecte standardele de calitate si niciodata nu au fost detectate incalcari ale nivelului de aflatoxina. Testele de aflatoxina se fac periodic si se aplica tuturor produselor, fara nicio exceptie".

Compania Muller incurajeaza consumul de lactate si ne asigura de calitatea produselor realizate, cu grija deosebita pentru uber gust dar si pentru siguranta deplina a consumului. Pe noua pagina de Facebook Muller sunt asteptati toti iubitorii lactatelor, sa intre in dialog cu brandul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#lapte aflatoxina, #lapte Muller aflatoxina , #consumatori