Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Era cercetat in doua dosare de procurorii DNA

Marti, 04 Mai 2021, ora 10:19
Autor: Alina Toma
Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Era cercetat in doua dosare de procurorii DNA
Omul de afaceri a fost gasit spanzurat FOTO Pixabay

Omul de afaceri Doru Bertea, cunoscut medic stomatolog, s-a spanzurat in seara zilei de luni, 3 mai. El era cercetat in doua dosare de catre procurorii DNA pentru dare de mita. Bertea se afla in arest la domiciliu, anunta newsbv.ro.

Procurorii DNA au anchetat achizitiile de echipament medical realizate in spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc si Brasov. Cercetarile au fost la un pas de a fi zadarnicite chiar de seful Biroului de Operatiuni Speciale din Brasov - structura care se ocupa cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale si alte asemenea tehnici de spionaj. Ofiterul Emanoil Mirica vindea celor vizati de procurori informatii extrase chiar din dosarele anchetatorilor dupa ce acestea ajungeau pe biroul sau.

Practic, la fiecare intalnire, seful Brigazii Operatiuni Speciale Brasov ii facea lui Bertea o adevarata informare cu privire la mersul anchetei, iar in septembrie i-a comunicat ce activitati a intreprins in dosar si asigurandu-l ca "acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei" (n.r. - fost consilier judetean si presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Brasov).

Afaceristul-stomatolog a dorit sa afle, din nou, daca a fost numai el vizat de informatiile acumulate in dosar, iar Emanoil Mirica l-a asigurat ca familia Bertea are o pozitie "discreta", astfel ca nu atrage atentia asupra sa.

Legatura lui Bertea cu acest mega-dosar de coruptie este aceea ca firma sa - Chantal Sante - "a furnizat Spitalului de Boli Infectioase Brasov un robot de purificare a aerului, pe pret supraevaluat, exagerat, achizitionat la un pret decent de la societatea Lianmed".

 Articol citit de 10786 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  04.05.2021, 12:09
  * * *
  - Paste fericit ! (-:
  Pauperovici
  04.05.2021, 11:19
  romanii adora fructele de mare
  caracatita este felul preferat
  Gile
  04.05.2021, 10:38
  Foarte simplu
  Sa vezi acum emisiuni la haznalele mafiei PSD impotriva procurorilor DNA !

  https://youtu.be/_nLmM9kcBKs
  MKitty
  04.05.2021, 11:25
  Foarte complicat
  Vezi tu emisiuni la haznalele mafiei PSD.
  Pe lumea asta există și alte lucruri mai frumoase care merită a fi văzute. Privesc acum -- și el la mine -- mandrul soare, porumbeii mereu voioși si pomii-n floare.