Administratorul RADET anunta disponibilizari, desi Firea a promis ca nu da oameni afara

Joi, 16 Martie 2017, ora 16:267799 citiri
Administratorul RADET anunta disponibilizari, desi Firea a promis ca nu da oameni afara
Foto: Ziare.com

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice, a declarat joi ca urmeaza sa aiba loc disponibilizari in cadrul RADET, insa sustine ca aceste concedieri nu au legatura cu planul de reorganizare pregatit de administratorului judiciar si care ar urma sa fie implementat din noiembrie.

"Disponibilizarile, daca se fac, se fac inca de acum. Si disponibilizarile se fac acolo unde situatii de posturi excedentare, se fac cu acordul sindicatului. Nu se intra in salariatii care sunt absolut necesari. Sunt disponibilizari acolo unde aceia care mapa, unde nu au ce cauta", a afirmat Piperea, pentru News.ro.

Piperea a refuzat sa spuna despre cate persoane ar putea fi vorba, dar a precizat ca "nu va fi o concediere colectiva".

RADET are in prezent 3.500 de angajati si a intrat in insolventa anul trecut.

"Disponibilizarile nu se fac asa, pentru ca se intra in insolventa, ci doar pentru a se reduce costurile", a spus Piperea.

Administratorul judiciar a dat asigurari ca falimentul regiei a fost evitat pentru moment.

"Avem un plan de reorganizare in pregatire, avem o insolventa care se deruleaza si se deruleaza cu niste rezultate notabile, unul dintre aceste rezultate este faptul ca s-au platit acele sume care reprezinta consumul de gaze pe sezonul rece 2016-2017 in avans", a mai spus Piperea.

El sustine ca RADET va intra in faliment doar daca planul de reorganizare va esua.

In prezent, 563.300 gospodarii, 8.500 blocuri de locuinte si mai mult de 1,2 milioane de persoane se incalzesc cu apa calda si caldura de la Elcen si RADET.

Amintim ca, in luna septembrie 2016, primarul general Gabriela Firea spunea ca insolventa RADET nu va duce la concedieri.

Citeste si:
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News