Absolventii de minimum 16 ani pot primi indemnizatie de somaj

Marti, 27 Mai 2014, ora 19:56
2359 citiri
Absolventii de minimum 16 ani pot primi indemnizatie de somaj

Absolventii a cel putin 10 clase, care au cel putin 16 ani, pot beneficia de o indemnizatie de somaj de 250 de lei, pentru o perioada de sase luni, daca se inregistreaza la agentia de ocupare a fortei de munca in maxim 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Municipale de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti, absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, reprezentand 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj (in valoare de 500 de lei in 2014 - n.red.).

Acestia trebuie sa se inregistreze la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Traian Basescu: Tinerii contribuie cel mai mult la somaj

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala).

Actele necesare pentru inregistrarea absolventului la agentia de ocupare a fortei de munca sunt: actul de identitate in original si copie, actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie, adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Pentru cei din bucuresti, adresele agentiilor locale de sector sunt: pentru sectoarele 1 si 2 - Str. Spataru Preda nr.12, corp cladire A, Sector 5, pentru Sectorul 3 - Str. Tabacarilor nr.20, Sector 4, pentru Sectorul 4 - Str.Spataru Preda nr.12, corp cladire B, Sector 5, pentru Sectorul 5 - B-dul Pieptanari nr. 64, Sector 5, si pentru Sectorul 6 - B-dul Timisoara nr.59, Sector 6.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#somaj 16 ani absolventi, #somaj 16 ani , #somaj