Aberatia zilei: Prostia se plateste! Si cu banii luati, si cu spitalul nerenovat

Joi, 12 Mai 2016, ora 13:50
6853 citiri
Aberatia zilei: Prostia se plateste! Si cu banii luati, si cu spitalul nerenovat
Foto: B1 TV

Bucurestenii pierd o finantare europeana de aproape 4 milioane de euro pentru ca, sub conducerea medicului Sorin Oprescu, Primaria Capitalei nu a fost in stare sa finalizeze pana la termenul limita lucrarile de reabilitare si modernizare a spitalului Foisor, singurul spital de ortopedie de stat.

"V-am lasat saraci si prosti, v-am gasit si mai saraci si prosti!", spunea Brancusi in urma cu jumatate de veac, intors de la Paris.

Iata ca nu ne dezmintim. La 9 ani de la intrarea in Uniunea Europeana, Romania continua sa se zbata ca pestele pe uscat, administratorii ei nefiind capabili sa inteleaga si sa aplice regulile de finantare europeana, care nu sunt nici multe, nici foarte complicate pentru un gospodar onest, dedicat cu adevarat serviciului public.

16,7 milioane de lei este suma care se va duce pe apa Sambetei, informeaza B1TV.

Si nu numai ca pierdem acesti bani, dar mai trebuie sa dam inapoi si cei 331.000 de lei (circa 65.000 de euro) primiti pana acum pentru inceperea executiei. Asta pentru ca nu suntem in stare sa finalizam lucrarile pana la data de 30 iunie, termenul limita la care ne-am angajat.

Conform sursei citate, proiectul s-a blocat pentru ca Primaria Capitalei nu a incheiat licitatiile pentru achizitia echipamentului medical si pentru mobilier, dar mai ales pentru ca planul tehnic pentru instalatii a fost intocmit necorespunzator si nu o data, ci de doua ori!

In proiect figurau consolidarea, reabilitarea si modernizarea cladirii ambulatoriului, montarea de echipamente si aparatura medicala, precum si montarea unui nou mobilier medical. Prin urmare, nu era vorba despre vreun transplant de membre sau de operatii pe creier (desi se pare ca unora le-ar prinde bine un transplant de cap...).

Pana acum nu s-a muncit decat la modernizarea ambulatoriului, unde lucrarile sunt incheiate in proportie de 11%!

Ce urmeaza? Ca Primaria Capitalei sa returneze banii europeni si sa continue proiectul pe bani proprii. Adica din taxele si impozitele bucurestenilor.

Cine plateste? Ca de obicei, prostimea.

Cine raspunde? Ca de obicei, NIMENI.

De ce se intampla asta? Pentru ca banii europeni sunt monitorizati cu atentie de la Bruxelles si nu pot fi furati, in timp ce banii bucurestenilor se plimba nestiuti de nimeni prin diverse buzunare, cele mai multe private.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#modernizare spital Foisor bani pierduti, #modernizare spital Foisor bani europeni , #spital