A venit frigul - ce spune Ministerul Energiei despre incalzirea pentru Bucuresti

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 21:11 2421 citiri
Foto: Ziare.com

Ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a reiterat, luni, la Roman, ca nu vor fi probleme in aceasta iarna cu alimentarea cu agent termic pentru bucuresteni.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, declaratiile au fost facute la Roman, unde ministrul Energiei a participat, luni, la inaugurarea Statiei de Comprimare, investitie a Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz, prin sucursala Medias.

La randul sau, prezent la eveniment, directorul Romgaz, Virgil Metea, a afirmat ca exista presiuni, dar si un anumit grad de intelegere, fata de ELCEN in privinta programului de esalonare a datoriilor pe doi ani, subliniind ca problemele nu au fost generate de relatia comerciala dintre cele doua companii, restantele provenind din datoriile pe care RADET le are catre ELCEN.

Intrebat despre evolutia elaborarii Strategiei Energetice Nationale, seful de la Energie a precizat ca au fost finalizate doua capitole, care au prezentat "o fotografie la momentul iernii trecute".

Bucurestenii ar putea avea abia de marti caldura in calorifere: Ce trebuie sa faca

"Sunt finalizate alte doua capitole care vor fi puse in dezbatere publica in aproximativ doua saptamani si mai urmeaza alte doua capitole pentru care s-a finalizat caietul de sarcini, fiind in procedura de selectie a consultantului care va trebui sa ne dea principalele raspunsuri pentru viitorul energiei romanesti.

Am incercat sa fundamentam ce ne dorim, cum putem avea un mix energetic echilibrat si eficient, independenta energetica si am solicitat ca documentatia sa ia in calcul mai multe scenarii privind evolutia necesarului de energie in viitor, precum si pozitia Romaniei pe piata regionala.

Din aceasta strategie nu va lipsi nici industria miniera, pentru ca s-a dovedit in acest an cat este de necesara pentru securitatea energetica a Romaniei. Nu ne putem lipsi de 35% din capacitatea de productie a energiei electrice", a afirmat ministrul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News