A scazut consumul de bere

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 12:56
1807 citiri
A scazut consumul de bere
Foto: moonbattery.com

Consumul de bere din Romania a scazut cu aproximativ 11 la suta in primul semestru al acestui an, fata de perioada similara din 2009, intregul sector al berii inregistrand acum un volum de opt milioane de hectolitri, informeaza Asociatia "Berarii Romaniei".

Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si Ursus Breweries au vandut 7,4 milioane de hectolitri de bere in prima jumatate a lui 2010, ceea ce inseamna o scadere de aproximativ 11 la suta comparativ cu primul semestru al lui 2009, cand volumul vanzarilor insuma 8,3 milioane de hectolitri de bere.

Scaderea consumului se explica prin criza economica generala, care a afectat si piata berii din Romania, determinand schimbari in obiceiurile de consum ale romanilor. Astfel, o parte dintre acestia au iesit mai rar in oras, alegand varianta consumului acasa. In ceea ce priveste factorul meteorologic, primul semestru nu a fost nici el favorabil consumului de bere, vremea fiind in general mai rece si ploioasa.

Piata berii din Romania a scazut in 2009 cu 13 la suta, revenind la cifrele inregistrate in 2006, adica la un volum de 17,6 milioane de hectolitri. Altfel spus, in comparatie cu 2008, cand un roman a consumat, in medie, 93 litri de bere, rezultatele anului trecut indica o scadere a consumului la o medie de 81 de litri, in conditiile in care, din 2004, consumul a crescut anual cu zece litri pe cap de locuitor. Cu toate acestea, membrii Asociatiei "Berarii Romaniei" au investit 105 milioane de euro in 2009, intr-un an in care investitiile totale nete in economia nationala au scazut foarte mult.

Membrii Asociatiei "Berarii Romaniei" - Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si Ursus Breweries - au in prezent peste 6.300 de angajati in toata tara. Potrivit presedintelui Jan Derck van Karnebeek, membrii Asociatiei au platit la bugetul statului, in ultimii sase ani, taxe si impozite in valoare de aproape 1,3 miliarde de euro, iar in 2009 de peste 263 milioane de euro.

Asociatia "Berarii Romaniei" a fost infiintata in 2004, iar membrii acesteia acopera peste 90 la suta din industria romaneasca a berii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#a scazaut consumul de bere , #consumatori
Comentarii
Poza yulcode
yulcode
rank 3
Frumoasa bluza alba, frumoase margele, la blonda din dreapta