Medic infecționist, despre noul val de îmbolnăviri cu COVID: "98% dintre cei internați în spital sunt nevaccinați"

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 10:372237 citiri
Medic infecționist, despre noul val de îmbolnăviri cu COVID: "98% dintre cei internați în spital sunt nevaccinați"
Cei care ajung să fie intenați în spital nu sunt vaccinați anti COVID FOTO Pixabay

Medicul Virgil Musta, infecționist la Spitalul Județean din Timișoara, declară că 98% dintre cei internați în spital nu sunt vaccinați împotriva COVID.

Potrivit medicului, numărul de paturi în zona pentru COVID a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a fost suplimentat, arată digi24.ro.

„Această creștere în progresie geometrică este undeva așteptată din partea specialiștilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face ca, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid. Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secțiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă și probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va crește în continuare acest număr de îmbolnăviri”, a declarat Virgil Musta.

„Evoluția acestor cazuri este puțin mai severă decât a celor din celelalte valuri, iar datorită contagiozității foarte mari crește numărul celor care necesită internare în spital”, a adăugat el.

Medicul spune că în județul Timiș nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

„Dintre cei internați la noi în spital, 98% sunt nevaccinați. Avem o persoană vaccinată, dar care are o patologie asociată importantă, de aceea am și internat-o, tocmai ca să nu evolueze sever”, a precizat el.