600.000 de doze de vaccin antigripal au fost trimise deja catre medicii de familie. Restul pana la aproape trei milioane vor ajunge pana la inceputul lunii decembrie

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 23:402815 citiri
600.000 de doze de vaccin antigripal au fost trimise deja catre medicii de familie. Restul pana la aproape trei milioane vor ajunge pana la inceputul lunii decembrie
Pana in decembrie ar trebui sa fie distribuite dozele de vaccin antigripal achizitionate de Ministerul Sanatatii FOTO Pixabay.com

Un numar de 600.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele achizitionate de Ministerul Sanatatii pentru vaccinarea gratuita a categoriilor de pacienti aflati la risc au fost trimise catre medicii de familie, iar restul pana la aproape trei milioane vor ajunge pana la inceputul lunii viitoare. Anuntul a fost facut luni seara, de ministrul Nelu Tataru.

In ceea ce priveste vaccinul pentru virusul SARS-CoV-2, ministrul sustine ca in opinia sa acesta nu trebuie sa fie obligatoriu, dar afirma ca vaccinarea este preferabila unei treceri prin boala.

"Chiar astazi s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentare catre DSP-uri sa le indrume catre medicii de familie, iar spre sfarsitul saptamanii, inceputul saptamanii viitoare va mai fi inca o transa de 500.000 de doze, ramanand ca spre sfarsitul lui noiembrie si inceputul lui decembrie sa vina restul de doze pana la 2.970.000 de doze care le-am achizitionat pentru desfasurarea vaccinarii prin medicii de familie si in spitale", a declarat Nelu Tataru, luni seara, la Realitatea Plus.

In ceea ce priveste vaccinul anti-COVID, Nelu Tataru a sustinut ca recomanda vaccinarea, insa a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca in opinia sa vaccinarea nu ar trebui sa fie obligatorie.

"Recomandarea mea este sa ne vaccinam tocmai pentru siguranta pe care ne-o da un vaccin si nu o trecere prin boala", a afirmat ministrul.

Comentarii
cartophil
rank 5
Nonpolitikon
rank 5
Abia acum? Majoritatea celor interesați deja le-au făcut cu 50 până