5 intrebari la care trebuie sa stii raspunsul daca vrei sa schimbi furnizorul de gaze naturale

Advertorial
Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 19:29
5351 citiri
5 intrebari la care trebuie sa stii raspunsul daca vrei sa schimbi furnizorul de gaze naturale

Deschiderea catre concurenta pe piata gazelor naturale pentru consumatorii casnici a scos in prim plan o multime de furnizori energie electrica si gaze naturale, care promit servicii sau preturi mai bune.

Desi ceea ce promit noii furnizori este tentant, foarte multi consumatori se feresc sa isi schimbe contractele, deoarece se tem de clauze ascunse in contracte sau de intreruperea energiei.

Daca se aleg furnizorii de pe site-ul anre.ro si se citesc cu atentie contractele oferite de acestia, nu ar trebui sa existe nicio problema, iar liberalizarea ar trebui sa aduca o multime de avantaje, incepand cu o economie care la nivelului unui an poate fi semnificativa.

Intrebari la care trebuie sa stii raspunsul daca vrei sa iti schimbi furnizorul de gaze naturale

1. Cum poti incheia contractul cu actualul furnizor pentru a alege altul?

Cea mai simpla solutie este sa gasesti furnizori de energie electrica care raspund tuturor cerintelor pe care le ai si sa ii contactezi. Cel pe care l-ai ales, te va indruma si iti va oferi toate documentele de care ai nevoie. De cele mai multe ori, intregul proces se face online, asadar nu va trebui sa te deplasezi.

2. Cat costa schimbarea furnizorului?

Schimbarea furnizorului este 100% gratuita.

3. Cat dureaza pana se schimba contractul?

In mod normal, intregul proces dureaza aproximativ 3 saptamani. Startul modificarii se face in momentul in care actualul furnizor este notificat de schimbarea dorita. Notificarea o poate face atat clientul, cat si noul furnizor.

4. Exista riscul sa se intrerupa alimentarea cu gaz in timpul procesului de schimbare?

Nu! Riscurile sunt inexistente. Gazul este asigurat continuu, fara a exista intreruperi;

5. Cine poate sa isi schimbe furnizorul de gaz?

Orice beneficiar care are un contract valid de furnizare de gaze naturale si locuieste in Romania.

Care sunt avantajele generate de liberalizarea pietei de gaze naturale?

Liberalizarea pietei de gaz a adus o multime de avantaje pentru clienti. Acestia pot alege furnizorul cu care colaboreaza si se pot orienta catre varianta cea mai atractiva din punct de vedere al costurilor.

Piata libera inseamna si servicii din ce in ce mai bune gratie concurentei. Atata vreme cat clientii au mai multe optiuni, furnizorii vor incerca tot timpul sa gaseasca variante cu care sa ii atraga.

Singurele riscuri pe care le aduce o piata libera sunt cele legate de fluctuatiile mari de preturi, care nu mai pot fi controlate de nicio entitate. Totusi, cel mai adesea preturile sunt tinute sub control tocmai datorita existentei unei concurente si a monotorizarilor ANRE. Cu cat concurenta este mai mare, cu atat preturile sunt mai mici iar serviciile ajung sa fie mai bune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#schimbare furnizor gaze , #stiri sociale