13 pacienți infectați cu tulpina Delta, internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Patru sunt în stare gravă la Terapie Intensivă

Luni, 26 Iulie 2021, ora 15:18 2865 citiri
Creștere a numărului infectărilor cu tulpina Delta FOTO Unsplash

Un număr de 13 pacienţi diagnosticaţi cu Covid, având tulpina Delta, sunt internaţi în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar patru dintre ei, cu forme severe, sunt tratați în secţia de Terapie Intensivă.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat luni, 26 iulie, că se constată o creştere lentă, dar constantă, a numărului de pacienţi Covid-19 internaţi în acest spital.

În prezent sunt nouă bolnavi Covid cu forme medii internaţi în unitatea medical, iar alţi patru pacienţi se află la terapie intensivă, cu forme severe ale bolii.

”Constatăm o creştere lentă, dar constantă a numărului de pacienţi Covid-19, cu tulpina Delta. În acest moment îngrijim nouă pacienţi cu Covid, având forme medii, dar care au potenţial să dezvolte forme severe. În ATI sunt patru pacienţi cu forme severe. Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea, aceasta fiind singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Pe de altă parte, Prefectura Iaşi a anunţat, luni, că în această săptămână vor fi organizate mai multe centre mobile de vaccinare pe raza municipiului. Acestea vor funcţiona în parcările supermarketurilor din cartiere, dar şi în apropierea unor mall-uri.

”Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicaţii tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri şi vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecţii COVID-19 sau care vor să plece cu mai puţine griji în vacanţă. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc şi aveţi nevoie doar de cartea de identitate sau de paşaport. Echipele mobile vor utiliza serul Johnson Johnson care presupune o singură doză”, a afirmat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News