1 din 4 romani e de acord cu casatoriile gay. Ce cred despre avort si relatia Biserica-bani - sondaj Pew Research Center

Joi, 11 Mai 2017, ora 22:2911491 citiri
1 din 4 romani e de acord cu casatoriile gay. Ce cred despre avort si relatia Biserica-bani - sondaj Pew Research Center
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii sunt printre cei mai putin toleranti cetateni din centrul si estul Europei in ce priveste casatoriile intre persoanele de acelasi sex, insa sunt printre fruntasi la credinta in Dumnezeu, cel putin la nivel declarativ.

33% dintre romanii cu varste intre 18 si 34 de ani si 23% dintre cei cu varste de la 35 de ani in sus sunt in favoarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex, se arata intr-un studiu al Pew Research Center.

La nivelul populatiei adulte, 26% dintre romani sustin casatoriile inte persoanele de acelasi sex, cel mai mare procent, alaturi de Grecia, intre tarile ortodoxe.

Spre comparatie, in Grecia, 45% dintre adultii tineri si 19% dintre ceilalti sunt in favoarea casatoriilor gay, in Polonia sunt in favoare 42 la suta, respectiv 28 la suta, iar in Bulgaria 26%, respectiv 15 la suta.

Cehii sunt cei mai toleranti dintre tarile central si est-europene: 77 la suta dintre adultii tineri si 60 la suta dintre ceilalti sustin casatoriile gay.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News