Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce social media joaca un rol important pentru un business de succes? Iata ce spun studiile!

Advertorial
Miercuri, 30 Martie 2022, ora 17:30
5095 citiri
De ce social media joaca un rol important pentru un business de succes? Iata ce spun studiile!
FOTO: unsplash.com

La momentul actual, tehnologia a ajuns sa poarte un rol esential in viata de zi cu zi. Fiecare om, indiferent de venitul sau financiar, trebuie sa detina cel putin un telefon de tip smartphone. Pe deasupra, orice persoana trebuie sa aiba acces la internet pentru a putea fi in pas cu lumea din jur.

Printre cele mai cunoscute aspecte intalnite la ordinea zilei se numara si conceptul de social media. Conform unui studiu din anul 2019, cca. 3,2 miliarde de persoane au ajuns sa utilizeze astfel de platforme sociale, ceea ce reprezinta un procent de 42% din populatia totala a planetei.

Cum poate influenta social media succesul unui business?

Majoritatea afacerilor de succes au observat ca, pentru a obtine un profit cat mai ridicat, trebuie sa utilizeze asa numitele platforme de social media. Prin urmare, foarte multi experti au inceput sa scoata pe piata cursuri de Social Media prin intermediul carora sunt explicate toate detaliile cu privire la acest aspect.

Un afacerist aflat la inceput de cariera ar putea sa-si puna urmatoarea intrebare: „De ce paginile de social media sunt atat de importante?”. Raspunsul, in linii generale, este unul destul de simplu.

Citeste si Cursuri de Social Media – De ce ai nevoie de ele?

Prin social media, majoritatea afacerilor, indiferent de domeniu, reusesc sa ajunga foarte usor la publicul tinta pe care il vizeaza. Urmarind procentele de utilizatori mentionate anterior, acest fapt nu trebuie sa surprinda. De asemenea, prin aceasta metoda, firmele vor putea afla mult mai eficient care sunt cererile de pe piata de la momentul respectiv. Implicit, deznodamantul va consta in obtinerea unui ROI mai benefic.

Principalele platforme de social media

La momentul actual, in cadrul social media se evidentiaza 5 platforme foarte populare:

  • Facebook. La momentul actual, aceasta platforma inregistreaza peste 2 miliarde de utilizatori lunari;
  • Instagram. Aceasta aplicatie a fost creata, predominant, cu scopul de a putea fi impartasite cat mai multe imagini;
  • Youtube. Conform statisticilor, youtube este considerat drept cel de-al doilea mare motor de cautare. De asemenea, se situeaza pe locul trei ca site-uri vizitate la nivel global.

In concluzie, dupa cum se poate observa, social media joaca un rol important pentru un business ce doreste sa ajunga mai usor la clientela vizata.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#social media, #retele sociale , #retele sociale