Ciolacu îi ține partea lui Arafat după ce Rafila a cerut ca SMURD să treacă la Ministerul Sănătății: ”Cum să strici aşa ceva?”

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 23:39 3377 citiri
Liderul PSD a lăudat activitatea lui Raed Arafat FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit joi, 7 aprilie, despre propunerea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, ca SMURD-ul să treacă în subordinea instituției pe care o conduce.

Întrebat joi seară, la Antena 3, de ce vrea ministrul Sănătăţii să distrugă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Doamne fereşte! Nu cred că-şi doreşte aşa ceva domnul Rafila şi cred că nu s-a exprimat corect”.

Liderul PSD a lăudat activitatea şefului DSU, Raed Arafat.

”Eu, este exclus să susţin aşa ceva, să distrugi ceva ce funcţionează. Cu bunele şi relele fiecăruia dintre noi, şi ale mele, şi ale domnului Rafila... Domnul Raed Arafat a avut o performanţă în ceea ce priveşte UPU şi sistemul de urgenţă. E ceva ce performează, este eficient şi este datorită lui Raed Arafat. Haideţi să spunem adevărul! Omul care a reinventat UPU şi sistemul de urgenţă, SMURD-ul, este Raed Arafat. Să fim corecţi! Cum să strici aşa ceva?”, a adăugat Ciolacu.

Precizările au fost făcute în contextul în care, tot joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că recunoaşte public toate meritele lui Raed Arafat, precizând că a făcut o treabă foarte bună în organizarea serviciilor medicale de urgenţă. Ministrul a insistat însă că acestea trebuie integrate la nivelul instituției pe care o conduce.

Ulterior, Raed Arafat a arătat că unităţile de primiri urgenţe care funcţionează la nivelul marilor spitale şi-au dovedit eficienţa, arătând că, ”dacă nu aveam această organizare sub un departament care integrează toate resursele, nu am fi ajuns să rezolvăm problemele pe care le-am rezolvat în acest fel pe durata pandemiei”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News